Hjem MotorBil Shelby Raptor er et monster med 525 hester og en fandenivoldsk attitude

Shelby Raptor er et monster med 525 hester og en fandenivoldsk attitude

av Rune Fredstad

USA har alltid vært pickup’en rike og vi har i de senere år at modellen også har fått et stadig sterkere fotfeste her på berget. Ford sin egen Ranger er riktignok en tøff bil, men skal man virkelig skille seg ut er det gjerne F-150 som gjelder. Dessverre for oss må man importere den så hvorfor ikke ta den helt ut og gå for Shelby Raptor hvor Shelby har gått fullstendig over stokk og stein?

Ford F-150 er i seg selv en bil som får oppmerksomhet og når Ford selv ga ut sin egen F-150 Raptor så ble stylingen hevet til et helt nytt nivå. At det finnes firmaer som Shelby som synes at selv det råe er for pinglete må man bare sette pris på for deres Shelby Raptor er et blikkfang av de sjeldne med sin nesten overdrevne røffe styling. Heldigvis har Shelby også gått løs på motoren slik at den står i stil og basert på spesifikasjonene så føler vi oss trygge på de fleste andre vil unngå lyskryssdueller om man dukker opp i denne.

Shelby Raptor
Bilde: Ford

Med utgangspunkt i F-150 Raptor’s 3,5liter twin-turbo-v6 maktet de å øke antallet hestekrefter fra originalens 450 med et dreiemoment på 610mm til 525 hestekrefter med et dreiemoment på 828mm. At dette vil resultere i at den norske stat trekker frem høygaffelen når avgifter skal beregnes hersker det ingen tvil om og vi ser ikke for oss at modellen slår nevneverdig godt an hos MDG heller. Blant bil-entusiaster derimot.

For å gi motoren best mulig arbeidsvilkår har Shelby Raptor blitt utstyrt med flere luftinntak og helt nytt eksossystem som sørger for at motoren får optimale vilkår når sjåføren glemmer alt som heter prikker, bøter og snekring av paller.

Disse kreftene plantes i asfalten ved hjelp et helt nytt fjæringssystem utviklet i samarbeid med FOX Racing og kan tilpasses til alt man kan tenke seg av underlag om det så være seg asfalt, grus eller offroad. Skodd med 37 tommers offroad-dekk av typen BF Goodrich KM3 Mud Terrain tredd rundt 18 tommers felger så er også det visuelle in-your-face-uttrykket vell ivaretatt og dette videreføres også i resten av designet.

Modellen har fått en ny grill med Shelby sin logo integrert og det er et syn hvis sett i bakspeilet gjerne hinter om at man bør slippe den forbi. Videre finner vi også ett nytt panser med et røslig scoop, en frontfanger med en led-lysstripe og på lasteplanet er det en egen seksjon hvor ekstra dekk kan lagres for de som enten ser for seg å mishandle bilen i skogen, eller bare ønsker å se ut som om fanden er på biltur når man cruiser rundt i de norske feriebyene.

Skulle det friste med en slik en så har Shelby Norge lagt opp en egen produktside på nett, men det er foreløpig ikke sagt noe om prisen. Det vi imidlertid vet er at 2021 utgaven lå på $124 820 i USA og med norske avgifter så blir dette neppe et vanlig syn på norske veier. Skulle imidlertid noen bestille en er det bare å kontakte oss for dette er en bil vi virkelig ønsker å se live!

Shelby Raptor
Bilde: Ford
Shelby Raptor
Bilde: Ford
Shelby Raptor
Bilde: Ford
Shelby Raptor
Bilde: Ford

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy