Amaranthe flytter konserten (igjen) og tar med en spinnvill line up til Oslo!

by Rune Fredstad

Vi var mange som satt med haka på knæra når det for en «liten» stund tilbake ble annonsert at Amaranthe og Beyond The Black skulle ut på Europaturne sammen. Vi ble kanskje ikke like overrasket når turneen ble utsatt. Eller når den ble flyttet enda en gang. Men nå får vi et helt idiotisk godt plaster på såret.

Konserten med Amaranthe og Beyond the Black skulle egentlig ha gått av stabelen på Sentrum Scene allerede nå i starten av februar, men har nå blitt flyttet til 09 november 2022. Arenaen blir den samme, men i tillegg tar de nå med seg Butcher Babies og Ad Infinitum!

Amaranthe

Pick your poison og de har det! Fra dag 1 har de splittet publikumet på samme måte som for eksempel Volbeat. Noen har ment på at de er for kommersielle, andre synes at de kan bli for harde. Undertegnede har selv fulgt de omtrent fra dag 1 og ihjælspilt ethvert album. Nylig slapp de låta PvP som var landslagslåta for Sveriges E-sport-lag og ut fra deres aktivitet på sosiale medier å dømme så er det er ikke helt utenkelig at enda mer musikk er «rett rundt hjørnet».

Selv skrev jeg følgende etter å ha sett de live sist gang:

Å prøve å anmelde en konsert med Amaranthe – eller oppsummere en anmeldelse  for den saks skyld – koker ned til et enkelt spørsmål: hvordan skal man holde seg helt objektiv når bandet på scena leverer en så gnistrende fest at det føles som å bli utsatt for en mitraljøse ladet med riff, rytmer, refrenger, show, sjarm og alt annet man kan ønske seg på en konsert?

Beyond the Black

De slo igjennom helt tilbake i 2014 og deres første album Songs of Love and Death viste så til gangs at de var å regne med innenfor den symfoniske metalens verden. Etter det har de fortsatt å varte opp med den ene storslagne låten etter den andre og det er ikke helt uten grunn at de blir sett på som ett av de større innenfor sjangeren som gjerne forbindes med Nightwish og det må det vel sies at det står en viss respekt av.

Butcher Babies

Det var ikke reint så lite ramaskrik å høre når Heidi Shepherd og Carla Harvey i Butcher Babies slo igjennom. Noen trodde det var en parodi eller en spøk, andre lot seg blende og når dette skrives har de aldri vært mer populære. Utgangspunktet var et slags musikalskt overfall på publikummet der deres blanding av punk, rock, scream-metall og gudene veit hva annet ga de en helt egen arena. De to viste seg også ha stemmene i orden og tidligere i år slapp det låta Yorktown som har blitt en udiskutabel suksess rundt omkring i verda.

Ad Infinitum

De slo igjennom med Chapter 1: Monarchy og ga nylig ut Chapter 2: Legacy som har satt de på kartet en gang for alle. Selv har vi allerede skrevet ett par nyhetsartikler om de og det med rette; låtene vitner om et band som har funnet seg selv for lengst, men som fortsatt utvikler seg og blir stadig bedre. Som en kuriositet kan det nevnes at de på låta Afterlife har med seg ingen ringere enn Nils Molin fra Amaranthe og Dynazty. Er det lov å håpe på en gjesteopptreden siden de uansett skal dele scene denne kvelden?

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)