Hjem FilmFilmtrailere Amsterdam trailer – Første innsyn i nytt stjernespekket periodedrama

Amsterdam trailer – Første innsyn i nytt stjernespekket periodedrama

av Rune Fredstad

Den amerikanske regissøren David O. Russell opplevde enorm suksess med filmene The Fighter (2010), Silver Linings Playbook (2012) og American Hustle (2013). Ikke bare fikk filmene tonnevis med priser, men Russell fikk hele fem Oscar-nominasjoner for Silver Linings Playbook og American Hustle. Det har vært stille fra Russell siden filmen Joy (2015). Det er derfor stor spenning knyttet til hans nyeste periodedrama Amsterdam

Filmen handler om tre venner som er vitne til et mord. De blir mistenkt for å stå bak drapet, men må jobbe for å bevise sin uskyld. I forsøket på å finne frem til sannheten oppdager de en sjokkerende hemmelighet om Amerikas historie. Filmen er basert på sanne hendelser, men det er vanskelig å vite nøyaktig hva som faktisk er sant. Traileren gir et godt innblikk i hva vi har i vente, men avslører ikke altfor mye. 

Filmen har en rollebesetning det kan være vanskelig å tro. Vi finner gamle kjenninger fra Russells tidligere filmer, men også mange nye ansikter. Christian Bale, John David Washington, Chris Rock, og Margot Robbie har hovedrollene. I støttende bi-roller finner vi blant annet Robert De Niro, Anya-Taylor Joy, Taylor Swift, Rami Malek, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Zoe Saldana, og Andrea Riseborough. I tillegg har Russell klart å lure en sjelden opptreden ut av Mike Myers. 

Amsterdam har ikke fått en offisiell utgivelsesdato i Norge, men den er satt opp for utgivelse i USA 4 november. Det er jo lov å håpe at Norge får en lignende utgivelsesdato sånn at vi ikke må vente altfor lenge på å se denne. Russells filmer er ikke alltid fulltreffere, men de gir som regel god underholdning. Russell har både regien og manuset for filmen, som ofte er tilfellet for filmene hans. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy