Hjem FilmFilmtrailere Blonde trailer – Kan Ana de Armas kapre essensen til Marilyn Monroe?

Blonde trailer – Kan Ana de Armas kapre essensen til Marilyn Monroe?

av Ole-Kristian Solberg

Marilyn Monroe var en av sin generasjons største filmstjerner. Hun sjarmerte en hel verden, og var ansett som en av de vakreste kvinnene i sin tid. Blonde ønsker å fortelle en versjon av historien til Monroe. Den første traileren for filmen kom nylig. Filmen kommer på Netflix i september.

Filmen er regissert av Andrew Dominik (Killing Them Softly). Dominik har skrevet manuset basert på boken Blonde av Joyce Carol Oates. Filmen følger en fiksjonalisert versjon av livet til Marilyn Monroe, som for anledningen blir spilt av Ana de Armas (Blade Runner 2049, Knives Out). 

Blonde henter mye inspirasjon fra virkelige hendelser. Fra traileren ser vi flere referanse til virkelige mennesker, og ting som faktisk skjedde i Monroe sitt liv. Dette kan nok bety at man har brukt den virkelige historien til Monroe, og fylt inn egne svar der man kanskje manglet tydelige svar på hva som skjedde. 

Marilyn Monroe utviklet nære profesjonelle og personlige forhold til filmskaperen Billy Wilder (som regisserte henne i blant annet Some Like It Hot og The Seven Year Itch), forfatteren Arthur Miller (Death of a Salesman), president John F. Kennedy og Robert Kennedy. I traileren ser vi noen referanser til samtlige av disse. Hva slags rolle de spiller i filmen er ukjent, men det kan være nøyaktigheten rundt disse forholdene som er fiksjonalisert. 

I rollebesetningen ser vi eksempelvis at Adrien Brody (The Pianist) spiller “The Playwright”, som kan være en referanse til Arthur Miller. Bobby Cannavale (Ant-Man, Blue Jasmine) spiller “The Ex-Athlete”, som kan være en referanse til Joe DiMaggio. Vi ser lignende karakternavn for flere andre i filmen. Så det kan være filmens måte å beskytte seg mot eventuelle søksmål fra familiene til menneskene i filmen. 

Blonde virker også å ta med den vanskelige tiden i livet til Monroe. Monroe døde i 1962 etter et antatt selvmord fra en overdose. Dødsårsaken har lenge vært diskutert blant fansen, og er også roten bak flere konspirasjonsteorier. Hvorvidt filmen går inn i kontroversene rundt dødsårsaken er uvisst per dags dato. 

Filmen har premiere på Netflix i september. 

Følg Kulturblekka på Facebook

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy