Hjem Gaming Call of Duty Vanguard med årets friskeste straff av juksere

Call of Duty Vanguard med årets friskeste straff av juksere

av Rune Fredstad

Har man noen år på baken så er minnene gode fra den gang da hvor man fant bugs og juksemetoder der man satt hjemme foran skjermen på gutterommet. Spille over nett var sci-fi og man kunne gjøre som man ville. I dagens samfunn derimot. Juksere blir sett på som pesten selv og spillselskaper blir stadig flinkere til å straffe de. Med Call of Duty Vanguard tar Activision det hele til et helt nytt nivå med et fandenivoldsk glimt i øyet. 

call of duty vanguard

Fremfor å kaste spillere juksere på hodet og røven ut av spillet, ty til bøter eller andre harde straffer så har Activision implementert sitt RICCOCHET-anti-cheat system som tyr til usynlighet for å straffe de skyldige. I første omgang vil juksere miste muligheten til å se og høre andre spillere i en onlinematch og de vil også miste muligheten til å se og høre kuler. Dermed blir begrepet sitting duck tatt til et helt nytt nivå. 

For å være helt sikre på at jukserne blir så frustrerte at de forlater spillet og heller tyr til ærlig spilling så introduserer de også “Damage Shield” som forhindrer at juksere kan påføre andre spillere kritisk skade. Gitt at de treffer uten å se de. 

Vi ser nok for oss at det å miste evnen til å se de man spiller i mot er mer enn god nok straff, men basert på Activision egne rapporter så er det alltid noen som ikke lærer. Hvor mange de har tatt totalt aner vi ikke, men nå i de siste er de oppe i 54 000 kontoer som enten har fått advarsel eller blitt bannet. 

Juksere har i våre øyne ikke noe å gjøre i en flerspiller match, men siden vi lever i et samfunn hvor snarveier er i overkant forlokkende hos mange så applauderer vi alle tiltak som gjøres med et glimt i øyet og vi gleder oss til å se hva neste påfunn blir. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy