Hjem MotorBil Chevrolet z06 2023 special edition er en griselekker feiring av 70års-dagen

Chevrolet z06 2023 special edition er en griselekker feiring av 70års-dagen

av Rune Fredstad

Snakker vi sportsbiler så skiller vi ofte mellom de europeiske, de asiatiske og naturligvis de amerikanske. Opp igjennom årenes gang har de amerikanske vært kjent for motor og et design som gjerne står i stil, og få har hatt den samme statusen som Corvette. Men der hvor f.eks. Mustang har fått et stadig mer utvannet utseendet har Corvette på sin side latt seg inspirere mer og mer av sine europeiske konkurrenter og med sitt nye designspråk tok de markedet med storm. Nå feirer de Corvette sitt eget 70 års jubileum og det med en spesialutgave av Corvette z06 godt plassert i kategorien “i overkant lekker!”

corvette z06 2023
Bilde: Chevrolet

I forbindelse med dette jubilet uttale Steve Majoros – vice president for marketing hos Chevrolet – at “Passion for Corvette runs deep at Chevrolet and this anniversary is extra special because of the excitement and sales success we’ve achieved with the eighth generation of America’s iconic sports car. Even after 70 years, Corvette still makes hearts race and kids dream of the open road.”

Vi sier oss ikke direkte uenig i dette for til tross for at europeiske konkurrenter for lengst har adoptert begrepet “hyperbil” så har Corvette holdt seg tro mot formelen som har gjort den til et tidløst ikon og denne spesialutgaven er intet unntak. 

Denne spesialutgaven av Corvette z06 kommer i de to fargevariantene White Pearl Metallic Tri-coat og Carbon Flash Metallic med en svak grå eller svak fargetone for å forsterke det visuelle uttrykket. I tillegg får man et unikt hjul design som skiller denne utgaven ytterligere fra standardutgaven. På innsiden er det den tradisjonelle to-toner-stilen som gjelder og på seter, sømmer rundt omkring, setebelter og rattet så sprites det hele opp med røde detaljer i god Corvette-tradisjon. 

Dette sportslige uttrykket forsterkes ytterligere når man tar en titt på motoren og finner en 5,5 liters V8 som klokker inn på pene 670 amerikanske ponnier og det med et dreiemoment på 624NM! Slike spesifikasjoner kommer gjerne med en overhengende fare for prikker, slunkne lommebøker og i verste fall svennebrev i pallesnekring. Men dette på en bane? Ja takk!

Det er nok heller tvilsomt at vi får se denne spesialutgaven av Corvette utstilt hos norske forhandlere, men skulle det friste å bestille en så kan den spekkes til eieren egen smak  hos Chevrolet og skulle man ta kontakt med den norske importøren ser vi for oss at de vil være mer enn villige nok til å hjelpe kunder med å få denne til landet.

corvette z06 2023
Bilde: Chevrolet
corvette z06 2023
Bilde: Chevrolet

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy