Hjem MusikkMusikk Lister Coverduellen – Come on Eileen

Coverduellen – Come on Eileen

av Ole-Kristian Solberg

For 40 år siden slapp den britiske folk/pop gruppa Dexy’s Midnight Runners singelen Come on Eileen. Sangen har siden utgivelsen blitt en vedvarende landeplage med en catchy melodi og fengende tekst. Den har inspirert flere cover versjoner som tok sangen i mange forskjellige musikalske retninger. 

Originalen

Den originale versjonen av Come on Eileen ble utgitt i 1982 som en del av Dexy’s Midnight Runners sitt andre album Too Rye Ay. Sangen kombinerer elementer fra keltisk folkemusikk og moderne popmusikk for å lage en melodi som er fengende, dansbar og øyeblikkelig gjenkjennbar. 

Utfordreren –  Nouvelle Vague

Den franske gruppa Nouvelle Vague har spesialisert seg på fransk-inspirerte coverversjoner av kjente låter. De gir den samme behandlingen til Come on Eileen. Gruppa endrer låta fra en dansbar poplåt til en avslappet sang som vekker minner om den franske rivieraen og fancy cigarklubber. 

Utfordreren – Save Ferris

I sin coverversjon av Come on Eileen flytter den amerikanske gruppa Save Ferris sangen over i ska-sjangeren. Samtidig som låta flyttes inn i ska-sjangeren får man også en mer gitardrevet rytme. De øker tempoet, bruker litt forskjellige instrumenter sammenlignet med originalen, og beholder låtas fengende rytme. 

Utfordreren – SOMA

Med sin versjon tok den franske gruppa SOMA låta i en mer rocka retning. De fjernet folkemusikk følelsen og erstattet det med et gitardrevet riff. Låta forblir fortsatt nokså dansbar, men noe man kanskje heller finner på en ungdomsfest fremfor puber eller klubber. 

Utfordreren – Lou Bega

Når den glade mambodanseren var ferdig med å synge om alle damene sine gjennomførte han et cover av Come on Eileen. Her fikk sangen nok en gang en ny drakt. Denne gangen flyttet man låta inn i en mer storbandsdrevet musikalsk følelse som lot sangen beholde den dansbare følelsen fra originalen. 

Utfordreren – 4-4-2

Dog teknisk sett ikke et cover så flytter gruppa 4-4-2 sangen fra en jovial pop sang om en manns ønske om å ha sex med en jente ved navn Eileen, til en manns ønske om at England skal vinne fotball EM i 2004.

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy