Hjem FilmFilmnyheter Crimes of the Future’s rating = DAMN!. Se de første bildene!

Crimes of the Future’s rating = DAMN!. Se de første bildene!

av Rune Fredstad

Her forleden sprutet det gledestårer hos undertegnede når David Cronenberg ENDELIG slapp traileren for den kommende Crimes of the Future. Mannen hadde tross alt vært borte fra filmscenen i en årrekke og med tanke på at vi faktisk snakker om mannen bak klassikere som Rabid, Shiver, Scanners, The Fly, og Videodrome så var det på tide! Traileren levde opp til forventningene, men spørsmålet var om filmen kom til å bli enda drøyere, hva som ble Crimes of the Future’s rating og når den faktisk kom på kino. Nå har vi endelig svarene!

crimes of the future

Satt til sjangeren body horror – som hans andre klassikere – så har Crime of the Future fått en klar R-rating grunnet eksplisitt foruroligende vold og drøy nakenhet! Om man liker det eller ikke er naturligvis opp til hver enkelt, men vi ser på det som et godt tegn at han åpenbart ikke har glemt gamle kunster samtidig som han gir blanke i å være politisk korrekt typ “her skal ingen krenkes”. 

Med Crimes of the Future loves det en reise inn i en potensiell fremtid hvor mennesket tilpasser seg en stadig mer syntetisk tilværelse og som seg hør og bør byr også den menneskelige evolusjonen på en del fysiske tilpasninger av den særdeles skremmende sorten. I dette marerittet av en verden blir vi introdusert for artisten og kunstneren Saul Tenser (Viggo Mortensen) og hans partner Caprice (Léa Seydoux) som gjør stor suksess ved hjelp av Saul’s evne til forandre sin egen kropp til det ugjenkjennelige. Konsekvensen på sin side er alt annet enn hyggelig og uten å spoile resten av handlingen så kan vi avsløre at bl.a. Kristen Stewart dukker opp en av filmens hovedroller mens David Cronenberg sitt overordnede mål her er å finne ut av hvor langt den menneskelige evolusjonen kan gå før man slutter å være menneskelig. 

Med seg på laget – i tillegg til Mortensen, Seydoux og Stewart – så har Cronenberg også fått med seg bl.a. Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar, Lihi Kornowski, Tanaya Beatty, Nadia Litz, Yorgos Karamichos, og Yorgos Pirpassopoulos

At Cronenberg sparer de største – og mest trolig mest motbydelige – overraskelsene til filmen er det bare å takke og bukke for, men nå er i alle fall de første bildene her mens premieren er satt til 03 juni i New York og Los Angeles mens resten av verden får tilgang fra og med 10 juni.  

Norsk premiere er foreløpig ikke satt, men vi følger spent med og lover en omtale så fort som overhodet mulig.

crimes of the future

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy