Hjem FilmFilmtrailere Devotion trailer – En historie om tapperhet fra Amerikas glemte krig

Devotion trailer – En historie om tapperhet fra Amerikas glemte krig

av Ole-Kristian Solberg

I amerikansk kultur så har historier fra andre verdenskrig og Vietnamkrigen dominert underholdningsbransjen i årevis. I den første traileren for den kommende filmen Devotion får vi et innblikk i en historie om tapperhet og fordommer. Handlingen er basert på hendelser fra Koreakrigen, som ofte blir kalt den glemte krigen i amerikansk historie.

 Filmen handler om forholdet mellom marinepilotene Jesse Brown (Jonathan Majors) og Tom Hudner (Glen Powell). Fra traileren får vi vite at Jesse er en svart familiemann med et talent for å fly. Han ønsker å hjelpe sine landsmenn når krigen bryter ut i 1950. Samtidig håper han å kunne overleve slik at han kommer hjem til familien sin. 

Tom på sin side er en hvit mann med visse fordommer mot svarte mennesker. Han må lære å sette disse fordommene til side når han blir Jesse sin partner. Fra traileren virker det som at krig, familie og rasisme er noen av de sentrale temaene filmen skal forsøke å håndtere. 

Devotion er regissert av J.D. Dillard etter et manus av Jake Crane og Jonathan Stewart. Ved siden av Majors og Powell består rollebesetningen av i hovedsak mindre kjente skuespillere. En av de mer kjente på lista er nok Thomas Sadoski, som er kjent fra serier som The Newsroom og Life in Pieces

Dette er ikke den første krigsfilmen som lener seg på mer ukjente skuespillere. Både Sam Mendes sin 1917 og Christopher Nolan sin Dunkirk hadde mange ukjente skuespillere i sentrale roller. Det kan hjelpe med å la seerne bli dratt mer inn i handlingen. Forskjellen fra de produksjonene er at også menneskene bak kamera er relativt ukjente. 

Dillard har tidligere regissert noen lavbudsjettsfilmer og noen episoder fra forskjellige TV-serier. Jake Crane og Jonathan Stewart har aldri skrevet manuset til en spillefilm tidligere, da begge kun har skrevet manus for kortfilmer. 

Denne uerfarenheten er ikke nødvendigvis en svakhet. Mange filmer har kommet godt ut av å ha ukjente regissører som har tørt å gå utenfor den typen formellen. Det vi ser i traileren virker for det meste lovende. Så det blir spennende å se sluttproduktet. 

Filmen har premiere i USA 23 november. Det er foreløpig ikke bekreftet noen utgivelsesdato i Norge, men i følge IMDB oversikten skal filmen ha premiere i Sverige i løpet av november. Det er jo lov å håpe at filmen også får en ordentlig utgivelse i Norge rundt samme tid.

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy