Disturbed’s Down With Sickness har fått en Doo-Wop makeover og resultatet er uforglemmelig!

by Rune Fredstad

Disturbed er bandet som får deg til å headbange og gaule med til krampa tar stemmebåndet om hverandre. Gjerne foran scenen på Rockefeller eller anlegget hjemmet mens nabolagets ikke fult så rockevennlige naboer for lengst har programmert politiets nummer på første ledige hurtigtast på telefonen. Bandet har for lengst blitt et eget konsept med sin særegne stil og forbundet med noe annet enn sin egen type rock har de aldri vært. Ikke før noen fikk det for seg å forvandle deres største hit Down With Sickness til en doo-wop-låt. Trengte vi det? Neppe. Rådigger vi det? Gjett om!

For dette låter egentlig fullstendig surrealistisk, spinnvilt og gjennomført dårlig etter alle fornuftens parametere. Allikevel klarer ikke undertegnede å få den ut av skallen for her det swing og schwung og det som mer nostalgisk er i skjønn forening. Videoen på sin side er naturligvis tidsriktig mekket sammen og vokalist David Draiman fremstår den fødte doo-wop-vokalist. Om sjangeren var noe mer rocka og pønkete. Og brutal. Og disturbed

Låta og videoen er laget av youtuberen There I Ruined It som har gjort karriere på å remikse kjente låter inn i helt andre sjangere og det anbefales en tur innom vedkommendes kanal for underholdningsverdien er skyhøy!

Skulle dette vise seg å være hakket for sært så anbefaler vi å sjekke ut låta Dead Inside som David Draiman gjorde sammen med Nita Strauss! Her får man Strauss’ smått episke skills på gitar i heftig kombinasjon med Draiman’s umiskjennelige stemmeprakt og et lite tips gir vi bort gratis; produksjonen er steinbra og låta låter bare bedre og bedre etterhvert som volumet skrus opp!

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)