Eminem og Linkin Park er pur nu-metal-rap-himmelsk!

by Rune Fredstad
eminem and linkin park

Spol noen få år tilbake og to av de desidert største artistene var Eminem og Linkin Park. Hvor førstnevnte ble rappens største var sistnevnte bandet som brakte nu metal til massene før de tok ett par syvmilssteg videre og ble ett av verdens største rockeband. At de to noen gang skulle samarbeide var lenge en utopisk drøm og det er det enda. Men youtuberen Anthony Vincent har tatt saken i egne hender og resultatet er noe av det bedre vi har hørt på ei stund. 

___________

___________

Les også:
The Cruel Intentions slipper Kerosene og setter fyr på nettet (igjen)!
Gene Simmons og Gibson omfavner 80-tallet i en ny reklamevideo og det er like sprøtt som genialt!
Rob Halford selger forsikringer i sære reklamer

Vi skal imidlertid ikke påstå at denne miksen var helt uventet for Eminem’s Loose Yourself er det nærmeste han noen gang har vært rap-metal og låta har et klart industrielt preg over seg. Linkin Park på sin side tok oss alle På senga når de tilbake i 2004 fikk med seg Jay-Z på laget og ga ut EP’en Collision Course til særdeles blandete omtaler. Den ene halvdelen av pressen så vel som publikumet hyllet samarbeidet som noe av det bedre og mest underholdende på mange år. Den andre ramlet av den samme senga og slaktet samarbeidet som et unødvendig cashgrab. Åkke som så var det av det mer suksessfulle samarbeidene innenfor disse tos sjangerne og låtene blir fortsatt spilt halvt ihjæl av nye så vel som gamle fans.

Med Collision Course så var målet å skape en naturlig symbiose mellom rap og nu metal, og Anthony Vincent har åpenbart hatt den samme tankegangen her når han går løs på Eminem og Linkin Park. Men der hvor LP/J-Z la seg nærmere Jay-Z sin litt tyngre og nedtonede stil så har Vincent gått all inn på det industrielle aspektet ved Linkin Park’s debutskive Hybrid Theory så vel som Loose Yourself. 

De forvrengte gitarene, den intense rappen til Eminem, og ikke minst har han kontroll på Chester Bennington’s kraftfulle vokal. Om denne låta hadde kommet når de begge var på toppen av hitlistene så ser vi ikke bort at den fint kunne ha blitt en klubbhit og vi ser egentlig ingen god årsak til at det ikke vil fungere i dag heller. Gitt at rettigheter og slik småplukk kommer på plass. 

For flere fantastiske, fantasifulle og rett ut ville remikser anbefaler vi en tur innom Anthony Vincent sin egen youtube-kanal

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)