Hjem MotorBil Ford feirer Le Mans ‘66 med Ford GT Holman Moody Heritage Edition

Ford feirer Le Mans ‘66 med Ford GT Holman Moody Heritage Edition

av Rune Fredstad

Har man selv det minste snev av interesse for motorsport vil datoen 18 juni 1966 være forbundet med starten på et legendarisk løp. Le Mans 24 var offisielt i gang og 19 juni – 24 timer etter at startskuddet hadde gått – så klarte Ford det kunststykket å ta 1-2-3 på pallen! Det etter at Ferrari hadde vunnet løpet hele 6 ganger på rappen og dermed ble Ford den første amerikanske produsenten som tok totalseieren. Ikke bare gikk løpet rett inn i historiebøkene, men deres Ford GT ble for alltid et ikon i bilhistorien. Når de nå feirer dette løpet med en spesialutgave kalt Ford GT Holman Moody Heritage Edition og her er det lov å spisse ørene og tørke øyekrokene.

Ford GT Holman Moody Heritage Edition
Bilde: Ford

For lanseringen av denne høyst spesielle utgaven valgte Ford seg ut New York International Auto Show og ved siden av denne sto den originale Ford GT 40 MK II. At dette må ha vært et syn for guder så vel som de heldig fremmøte tar vi for gitt for deres GT Holman Moody Heritage Edition – ut fra bildene å dømme – klarer det kunststykket å ikke havne i originalens legendariske skygge.

For å skille seg ut fra den gemene hop av dagens heritage-homage modeller som presenteres over en lav sko så har denne modellen fått detaljer som 20 tommers hjul med karbonfelger og brembobremser fra absolutt øverste hylle. Noe som uten tvil kommer godt med når man skal håndtere motoren som er en 3,5l V6 som klokker inn på pene 660 hestekrefter! Legg til bl.a. en syvtrinns girkasse med dobbelclutch og giring på rattet så ligger alt til rette for en kjøreopplevelse litt utenom det vanlige. 

Slik man gjerne forventer av en superbil i denne klassen så er naturligvis karosseriet laget i karbon og det hele er lakkert i tradisjonelle Holman Moody farger med gull, tradisjonell rød og oxford hvit kun avbrutt av selve karbonet. På innsiden har Ford brukt karbon i alt fra a-stolpene, selve konsollen, dører og i racingsetene. Bare for å nevne noe. At dette er ei totalpakke myntet på banen og de som ønsker å bruke den ligger litt i kortene. 

Dessverre for alle potensielle kunder så har ikke Ford sagt annet enn at denne Ford GT Holman Moody Heritage Edition kommer i et ekstremt begrenset opplag og kun vil bli tilbudt til spesielt utvalgte kunder. For resten av oss så får det holde med å nyte bildene av en modell som uten tvil gjør ære på Ford’s seier på Le Mans noen tiår tilbake. 

Ford GT Holman Moody Heritage Edition
Bilde: Ford
Ford GT Holman Moody Heritage Edition
Bilde: Ford

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy