Hjem FilmFilmtrailere God’s Country trailer – Thandiwe Newton blir trakassert av maskerte menn i “slow-burn” thriller

God’s Country trailer – Thandiwe Newton blir trakassert av maskerte menn i “slow-burn” thriller

av Ole-Kristian Solberg

Det er en ekte kunst å lage en god slow-burn thriller. Det krever finesse fra manuset, regien, skuespillerprestasjonene, og mer. Alle de bevegelige delene i en filmproduksjon må klaffe for at man skal få en spenningskurve som ikke blir for brå eller for slakk. 

I den første traileren for God’s Country får vi flere hint til en film som forstår konseptet sitt bra. I filmen møter vi Sandra (Thandiwe Newton). Hun oppdager at to menn har beveget seg inn på eiendommen hennes, og kontakter politiet. Verken politiet eller mennene virker fornøyd med den avgjørelsen. 

Utover i traileren ser vi at konflikten mellom Sandra og mennene vokser. Man får en konflikt som hinter mot et voldelig og kanskje til og med dødelig utfall. Traileren for God’s Country virker å plassere filmen innenfor denne “slow-burn” kategorien av thrillere. Man skal gradvis bygge opp historien for å fange seernes oppmerksomhet. Filmen ønsker selvfølgelig å skape en stemning man husker lenge etter at filmen er ferdig. 

God’s Country er regissør Julian Higgins debut. Han har tidligere regissert en rekke kortfilmer og episoder for forskjellige TV-serier. Filmen er basert på et manus av Higgins og Shaye Ogbonna. 

De siste årene har det vært flere filmer som har kapret denne “slow-burn” mentaliteten på ypperlig vis. Denis Villeneuve sin Prisoners (2013) skapte en ukomfortabel stemning som man husker i mange år senere. Taylor Sheridan sin Wind River (2017) har en spenningskurve som gradvis bygger mot et klimaks. 

Hvorvidt God’s Country kan lykkes med ambisjonene sine er selvfølgelig uklart. Filmen har vært visst på flere filmfestivaler i USA og blitt møtt med litt blandet respons. Noen virker å hylle Newton sin prestasjon, mens andre kritiserer filmen for manglende narrativt fokus. 

Norske publikummere må nok vente en stund på å få gi sin egen vurdering. Filmen har foreløpig ikke fått bekreftet en utgivelsesdato i verken Norge eller USA. Det at studioet nå gir ut traileren kan tyde på at de planlegger en utgivelse i løpet av året, men det er også mulig at filmen ender opp som en streaming film fremfor en kino utgivelse.

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Legg igjen en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy