Hjem MusikkKonserter Hagle @ Spydeberg Rock Festival 2022 – Med bøgda i våre hjerter

Hagle @ Spydeberg Rock Festival 2022 – Med bøgda i våre hjerter

av Rune Fredstad

Det sies at alle har sine guilty pleasures og de musikalske guder skal vite at jeg har min del. Spillelistene preges stort sett av rocken; radiovennlig så vel som det stikk motsatte. Unntakene er få, men de finnes. Men de ble plutselig flere for en stund tilbake når Hagle plutselig så dagens lys og fikk hele landet til å innse at bøgda er’nte så verst når alt kommer til alt. 

Snekret sammen over en lest av country-rap har duoen Olav Tokerud og André Jensen brukt pandemien på å servere oss låter som bare fungerer uavhengig av hvor du kommer i fra, hvor ung eller gammel du er, eller hva du mot normalt hører på.

I det gutta tok scenen ble en tilårskommen skrott filleristet av bassen så vel som jubelen fra publikumet for selv om temperaturen var lav så brukte de ikke mange sekundene på varme opp forsamlingen. 

Låter som Bøgda, Kjerring  i fra by’n, Rullær, Ærmen i Kærmen og Ærbeskar er en oppskrift på allsang og jeg tviler på at noen egentlig lot seg be to ganger her. Kombinasjonen av country, rap, smellfeit bass og fele er riktignok den musikalske grunnmuren her, men sjela og ryggraden ligger i tekstene og scenesjarmen.

Det er så enkelt men akk så treffende der de tar temperaturen på bygda uten å overdrive. Dette er låtene som gir fingeren til alle som disser bygda og heller viser at bygda er stedet hvor vi skåler sammen uavhengig av hvor vi kommer fra. 

Tokerud og Jensen på sin side er – i tillegg til å være herlige dyktige på vokalen – de som tar scenen og eier den fra de tusler inn på den. Glem det regisserte for dette føltes mer som å oppleve to artister som kom hjem til vennegjengen og smilene satt løst mens kjemien med publikumet var upåklagelig. 

Selv trakk meg litt unna og tok meg selv i å tenke følgende:

De fikk oss ikke bare til å føle oss som når vi var unge og ølglassene svingtes mens bassen filleristet skrotten og bekymringer som hus, jobb og annet fremsto som de eldres skrekkhistorier. Det er noen tiår siden for undertegnede. Men de gjorde oss også stolte av komme fra bøgda for detta er den bøgda vi har i våre musikalske hjerter…

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy