Hjem MotorBil Hennessy 6×6 Mammoth har 6 hjul og over 1000hk

Hennessy 6×6 Mammoth har 6 hjul og over 1000hk

av Rune Fredstad

Nylig brakte vi nyheten som Shelby sin nye Raptor som kombinasjonen av tunet motor og stylet utseendet var mer enn nok til å bli kongen på norske landevei. Om du skulle være så heldig å få tak i en. Skulle imidlertid selv den blir for puslete så har Hennessy redningen i form av sin Hennessy 6×6 Mammoth. Et beist som ikke bare gjør deg til kongen av landeveien, men også mest trolig UP’s nye økonomiske melkeku venn.

hennessy mammoth 1000 trx 6x6 - 8
Bilde: Hennessy

Dette monsteret av en bil ble opprinnelig avslørt helt tilbake i 2020 med lovnader om en snarlig oppstart av produksjonen, men som så mye annet så ble også dette løftet et offer for pandemien. Når de nå endelig er klare til å sette i gang med produksjonen så skal man ha like store doser med flaks som penger for å handle for med en produksjonskapasitet på bare 12 stk per år og en prislapp på 500 000$ – før ekstrautstyr – så blir dette en bil for de få, men heldige. 

Utgangspunktet er er en 2021 modell av Dodge Ram TRX som selv i originalutgave er mer enn nok til å til å få andre til å se en ekstra gang. Den originale Hellcat V8 motoren viste seg imidlertid å være for svak for Hennessy sine ambisjoner så den har blitt byttet ut med en 7.0 liter stor Hellephant motor som klokker inn på hele 1026 hk med et dreiemoment som har blitt økt fra 884nm til pene 1314nm! At dette kan resultere i mye moro i lyskryssene tar vi for gitt!

Alt dette er lekkert pakket inn i et 7 meter langt monster av en bil som har fått 6stk 37tommer store hjul så vel som et komplett off road kit som hever bilen og så vel som gir sjåføren muligheten til å låse bakhjulene om det skulle trenges. 

I forbindelse med lanseringen uttalte Hennessy selv følgende:

“Everything on the Hennessy 6×6 Mammoth is bigger, badder and more imposing—plus, it’s still super-fast, while being a total powerhouse off-road,” added Hennessey. “It’s the undisputed king of the road.”

Skulle det friste å ha en av disse i garasjen så må den bestilles direkte hos Hennessy og prisen er satt til $449 000 i skrivende stund. 

hennessy 6x6 mammoth
Bilde: Hennessy
hennessy 6x6 mammoth
Bilde: Hennessy
hennessy 6x6 mammoth
Bilde: Hennessy
hennessy 6x6 mammoth
Bilde: Hennessy
hennessy 6x6 mammoth
Bilde: Hennessy

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy