Hør Lady GaGa’s ‘Hold My Hand’ fra Top Gun 2 og gjør deg klar for frysninger!

by Rune Fredstad
lady gaga hold my hand

Året var 1986 når Top Gun traff oss med full kraft og ikke bare sikret Tom Cruise en plass på stjernehimmelen, men også ga oss et soundtrack fylt med tidløse klassikere. Det var 80 tallets oppløftende stormannsgalskap i Danger Zone og Mighty Wings, men det var også romantikkens glansdager fanget i låter som Take My Breath Away og Heaven In Your Eyes. Når oppfølgeren ble annonsert var det et åpent spørsmål om hvem som skulle få æren av å gjeste sountracket. Selv om vi hadde våre mistanker. Som denne. Lady GaGa sin Hold My Hand er endelig tilgjengelig og vi gleder oss ikke noe mindre til filmen nå!Vi søker film-, konsert-, festival-, spill- anmeldere og fotografer

Les også:

Musikkfilmer – de beste!
Rambo – er den første egentlig den beste?
Motive Black og Carla Harvey (Butcher Babies) slapp videoen for ‘Lift Me Up’ og vi har skrudd opp volumet!

Følg og støtt oss på FACEBOOK og INSTAGRAM

top gun maverick

Når dette skrives så har allerede de første reaksjonene på filmen lekket og mange hyller den som bedre enn originalen. Noen mener på at årets beste film er her allerede. Negative reaksjoner har vi rett og slett ikke klart å grave opp på i skrivende stund. Det undertegnede i det minste kan si seg enig i er at Lady GaGa‘s bidrag lett kunne ha fått en plass på originalens soundtrack så vel som dette.

Hold My Hand er en aldri så liten perle av en låt som oser av håp, innlevelse og følelser. Alt bygget over kjærlighetens lest med tekstlinjer som “But if you decide to, I’ll ride in this life with you/I won’t let go ’til the end” og det skal ikke mange linjene til før man innser at vi like gjerne kan gjøre oss klare for frysninger, gledestårer og hikst om hverandre først som sist. Akkurat slik vi gjorde i originalen når de låtene fylte kinosalen.

Nøyaktig hvordan denne låter i filmen er vi imidlertid mer nysgjerrig på for hvor denne versjonen er “radioversjonen” er produsert av BloodPop og Benjamin Rice så vil filmversjonen også ha vært innom Harold Faltermeyer og Hans Zimmer!!! Vi har en viss følelse av at påstanden larger than life kommer til å passe ganske så greit her og vi håper inderlig at vi får oppleve en konsert med disse tre på scenen samtidig!

I forbindelse med singelslippet uttalte Lady GaGa følgende:

“When I wrote this song for Top Gun: Maverick, I didn’t even realize the multiple layers it spanned across the film’s heart, my own psyche, and the nature of the world we’ve been living in,” Lady Gaga explained on Twitter. “I’ve been working on it for years, perfecting it, trying to make it ours. I wanted to make music into a song where we share our deep need to both be understood and try to understand each other — a longing to be close when we feel so far away and an ability to celebrate life’s heroes.” “This song is a love letter to the world during and after a very hard time. I’ve wanted you to hear it for so long.”

Vår take på det hele er at Lady GaGa ikke bare redefinerte Lady GaGa med A Star Is Born , men også levde opp til filmens tittel en gang for alle. Med denne låta bekrefter hun undertegnedes sterkeste mistanke: hun har et grep om filmlåter som er helt unikt og jeg gleder meg rått til å oppleve filmversjonen i all sin prakt. Frem til da er det bare å venne seg til gåsehud og frysninger av denne versjonen som ikke har vært flikket av Harold Faltermeyer OG Hans Zimmer!!

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)