Hjem FilmFilmanmeldelser If anything happens I love you (2020) – Hjerteskjærende perfeksjon

If anything happens I love you (2020) – Hjerteskjærende perfeksjon

av Ole-Kristian Solberg

Det er vanskelig å beskrive nøyaktig hvorfor If anything happens I love you er ren cinematisk perfeksjon uten å røpe for mye av handlingen. Kort forklart så er det en animert kortfilm som bruker ti minutter på å skape et dypere, mer langvarig inntrykk på seerne enn de fleste spillefilmene noensinne kunne drømt om. 

If anything happens I love you

Filmen handler om et ektepar som forsøker å finne veien videre i livet etter at datteren deres ble drept i en skoleskyting. Gjennom tilbakeblikk blir vi kjent med datteren og vi får gjenoppleve det verste øyeblikket i familiens liv. Uten dialog, i hovedsakelig svart, hvit og grått, skapes en familie vi liker. En familie vi empaterer med. Når sorgen da inntreffer blir påvirkningen på seerne enda kraftige. Selv om man vet hva som kommer så er effekten av det som skjer så kraftig at tårene presser seg frem i øyekroken. 

Michael Govier og Will McCormack, som står for både regien og manuset, viser en fortellerevne det er lett å misunne. De trykker på de riktige strengene på akkurat riktig måte uten at det føles manipulerende. Det føles ekte. Det føles sårt og menneskelig. Vi får en historie som holder i oss fra start til slutt, som ikke gir slipp, selv flere år senere. Å si at filmen gjør seg fortjent til den følelsesladede reaksjonen seerne får er en underdrivelse. Dette er historiefortelling av høy rang. 

Netflix og andre strømmetjenester oversvømmes av meningsløs underholdning skapt for å fylle tiden uten helt å gjøre et inntrykk. Underholdning man sluker uten helt å tenke over innholdet. Det har selvfølgelig sin nytte i dagens verden, men noen ganger krever en film noe av deg som seer, og belønningen du får er en historie du vil bære med deg i lang tid. Gi deg selv den belønningen. Sett av tiden det tar for å se If anything happens I love you. Du kommer ikke til å angre. 

Karakter: 6 av 6
Sett på: Netflix

Reklame: Sjekk ut Film og Serieuniverset (facebook)

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy