Hjem MoteKlokker IWC og Hot Wheels gir ut en lekker ‘Racing Works collectors edition’ med høy må-ha-faktor

IWC og Hot Wheels gir ut en lekker ‘Racing Works collectors edition’ med høy må-ha-faktor

av Rune Fredstad

Det er ingen ukjent sak at biler og klokker gjerne går hånd i hånd for mange. Nå slår IWC seg sammen med Hot Wheels og gir ut en samleutgave som fort kan få mang en lommebok til å skjelve i reint begjær.

Historien

Historien bak denne utgaven tar oss med tilbake til 1868 når Florentine Ariosto Jones grunnla International Watch Company – bedre kjent om IWC – i den sveitsiske byen Schaffhausen og la grunnlaget for et merke respektert så vel som beundret av klokkeentusiaster verden over. I en helt annen bransje skulle Elliott Handler gjøre det samme når han som en av grunnleggerne av Mattel Toy Company ga ut de første Hot Wheels bilene nøyaktig 100 år senere. Disse miniatyrutgavene av populære biler traff markedet rett i hjertet og de fleste har nok hatt en eller flere av disse opp igjennom sin barndom.

IWC på sin side har ofte vært favoritt hos alle som liker fart og spenning, og i 2018 skjedde det som la grunnlaget for dette samarbeidet. IWC startet sitt eget racingteam og satset på løp for klassiske biler. Valget av bil falt på en 1955 Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” og med seg på laget har de hatt sjåfører som David Coulthard, Karl Wendlinger, Bernd Schneider og Laura Kraihamer.

Bilde: IWCUtgivelsen

Presentert i en verktøykasse finner man en unikt designet IWC Pilot Watch Cronograph, en like unikt designet modell av den tidløse 1955 Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” i de klassiske fargene sort og sølv, og et lite hefte med historien bak det hele.

Til tross for at settet går rett inn i kategorien «griselekkert» er det dessverre ett par skår i gleden her. For det første blir det laget kun 50 sett og 1 er allerede ute på auksjon hvor alt går til organisasjonen Two Bit Circus Foundation. De andre 49 settene er tilgjengelig for $10 000 og må kunne sies å være «innafor» i forhold til hva man får. Vi frykter imidlertid at det vil bli i overkant vanskelig å få tak i disse i gjennom vanlige kanaler og det er ikke helt utenkelig at andrehåndsverdien vil være være betraktelig høyere så har man først muligheten er det bare å investere.

Bilde. IWC

IWC Pilot Watch Chronograph

Denne unike modellen kommer i den ikke helt anonyme størrelsen 43mm og er laget av titanium som er både lettere og sterkere enn stål. Ikke overraskende ett åpenbart populært materiale i biler. Finishen er matt grå og dette er oppnådd etter en omfattende prosess hvor alle kunstens regler har blitt tatt i bruk for at det skal leve opp til IWC’s velkjente standard. Legg også merke til at klokken har inngravert logoen for Hot Wheels på klokken side ved 9 tallet .

Selve urskiven er sortfarget og har inngravert mønsteret fra rutete målflagget som vi alle kjenner fra racingbanen. Ved tallene 3,6 og 9 finner vi også egne mini-urskiver. Klokken er bygget over drivverket 69385 som har en gangreserve på 46 timer og tekstilreimen kommer naturligvis i samme farger som resten av settet og kompletterer klokkens racing-inspirerte fremtoning.

Bilen

Hvor klokken er laget for å hedre bilen IWC bruker i sitt team er selve modellbilen en direkte replica i størrelseforhold 1:64 og er laget av Hot Wheels sitt eget designteam. Her er naturligvis de klassiske fargene på plass og IWC sine logoer for klokker så vel som racingteam godt synlige. Langt mer interessant er det at tallet 68 står i fokus og representerer både 1868 og 1968 (se denne artikkelens innledning). Bilen i seg selv er detaljert nok til at man får både måkevingedører, racingseter, sikkerhetsbur, lufteluke i vinduet, speil og og ett par andre småting jeg overlater til seeren å oppdage.

Bilde: IWC
Bilde: IWC

Les mer om: IWC

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy