Hjem FilmFilmanmeldelser Jackass 4.5 (2022) – Ett blikk bak galskapens forheng

Jackass 4.5 (2022) – Ett blikk bak galskapens forheng

av Ole-Kristian Solberg

Noen ganger når man lager en film så filmer man så mange geniale scener og sekvenser at man bare må forlenge eller utvide konseptet sitt. Noen ganger kan det føre til så kalte “director’s cuts” som er lengre enn den filmen som ble sluppet på kino. Andre ganger kan det føre til flere filmer i serien, som vi så med Peter Jacksons retur til Middle Earth. Andre ganger så er det en slags fortsettelse av moroa, som med Jackass 4.5.

Siden Jackass 2 har gjengen bak filmene utgitt denne typen “mellomfilmer” hvor man får et innblikk i hvordan det var å lage filmen. Man får også se stunts og sekvenser som ikke kom med i selve filmen. 

Sånn sett blir filmen litt todelt. I deler av filmen får vi intervjuer med blant andre Johnny Knoxville, Jeff Tremaine og Spike Jonze, tre av dynamoene bak Jackass-konseptet. De gir innsikt i tankeprosessen bak Jackass Forever (2022). Vi får høre om hvordan det var å begynne med Jackass igjen etter nesten ti år. Vi får også høre om hvordan filmingen måtte tilpasse seg korona-restriksjonene fra høsten 2020. Vi får også høre litt om hvordan åpningsscenen til Jackass Forever (2022) ble laget. Scenen, som ble regissert av Spike Jonze kostet hele 3 millioner dollar. Som er en ganske stor andel av filmens budsjett på snaut 10 millioner dollar. 

Det andre filmen har å tilby er flere segmenter og stunt som ikke kom med i Jackass Forever. Vi får ikke noen fullverdig forklaring på hvorfor de ble fjernet fra filmen, men stuntene fortsetter i samme bane som de tidligere Jackass segmentene. Det er mye fokus på å slå hverandre i ballene, skade hverandre, og gjøre alt de kan for å sjokkere “motstanderen”. Alt for din underholdning. 

Helhetlig får man vel si at Jackass 4.5 kjenner sitt publikum godt. Den gir god underholdning til fans av konseptet, men vil nok ikke verve noen nye fans. Filmen er utgitt som en Netflix-ekslusiv utvidelse av Jackass-universet. Er du fan av de tidligere filmene eller TV-serien kan det være verdt å ta seg en titt. 

Karakter: 4 av 6

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy