Hjem FilmFilmanmeldelser Jackass Forever (2022) – Galskapens middelaldrende ryttere rir igjen

Jackass Forever (2022) – Galskapens middelaldrende ryttere rir igjen

av Ole-Kristian Solberg

Jackass så dagens lys samtidig som det nye årtusenet rullet forbi Y2K med glans. Året var 2000, og MTV var kanalen for alle som skulle ha underholdning litt til side for normalen. Hvis du skulle forklart til noen som aldri hadde hørt om Jackass før nøyaktig hva som foregår i denne verden litt utenom vanlige sosiale konvensjoner, ville man sagt følgende: det er en serie om en gjeng med venner som skader hverandre for din underholdning. 

Vi søker anmeldere og skribenter

En skulle kanskje ikke tro at et sånt konsept ville hatt veldig lange bein, men den nevnte serien varte i hele syv år. Vi fikk tre filmer, samt flere quasi-utvidelser av universet. Johnny Knoxville, generalen av dette galehuset, ble en forholdsvis veletablert skuespiller, mens Spike Jonze, en av seriens mange kreative tenketanker, har blitt en godt respektert Oscar-vinnende regissør og manusforfatter. 

I Jackass Forever tar vi det flere av deltakerne har sagt vil være den siste reisen inn i dette skadefryd baserte universet hvor det å bli slått gjentatte ganger i kronjuvelene er den perfekte måten å få tiden til å gå. Som man vil forstå fra den innledende forklaringen, så er ikke dette en film for alle. Hvis tanken om ville, kreative stunts, voksne menn som drikker grisespærm, og en gjentagende følelse av “hvorfor?” ikke virker apetittvekkene, så er det nok best å holde seg unna. Jackass har alltid vært et konsept som enten vekker den indre djevelen i deg eller ikke. Enten så tenker du “ja, jeg vil se folk skade seg” eller så tenker du “nei, jeg ser heller på “ordentlig” underholdning”. 

Med det i tankene kan det jo være vanskelig å vurdere kvaliteten på en sånn underholdningspakke. Jackass har alltid vært litt “hit or miss” som det heter på godt norsk. Filmen har sekvenser som er artige, kreative, og minneverdige. Den har samtidig minst like mange sekvenser som er kjedelige eller groteske uten helt å være underholdende. Filmen vil nok gi en viss underholdningsverdi til de som likte serien eller de foregående filmene. Den vil neppe gi noen underholdningsverdi til de som ikke likte noen av de tingene.

Karakter: 4 av 6

Reklame: Sjekk ut Film og Serieuniverset (facebook)

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy