Hjem FilmFilmnyheter Kross Studio lanserer en The Batman Tourbillon klokke med eget batsignal til $100 000

Kross Studio lanserer en The Batman Tourbillon klokke med eget batsignal til $100 000

av Rune Fredstad

04 mars 2022 vil være en merkedag for alle som har sansen for The Batman så vel som gode filmopplevelser. Forhåndsomtalene av den nye filmen har vært utelukkende hyperpositive og alt tyder på at vi endelig får den versjonen vi har drømt om siden Nolan-Trilogien tok slutt. Nå har Kross Studio lansert en egen Tourbillon-klokken dedikert til Batman og med en pris tilpasset Bruce Wayne.

At produsenter kaster seg over de store merkevarene og lager lisensierte produkter over en lav sko hører tross alt med og under oppladningen til The Batman har nettet nærmest sydet over av mer eller mindre fristende produkter. Denne klokken på sin side er i våre øyne noe av det råeste så langt. Ikke bare for at klokken er lekker som få, men også fordi den er laget av den sveitsiske klokkeprodusenten Kross Studio OG er bygget over KS 7’001 Tourbillon-drivverk.

Under utviklingsprosessen var målet å designe en klokke som selv Batman hadde brukt og designet er like mørkt som det er spennende. Selve buret som innkapsler Tourbillon-drivverket er formet som et Bat-signal og delvis åpent slik at en heldig eier kan nyte synet av dette mesterverket av et drivverk.

Bilde: Kross Studio

Urskivene viser timen og minuttene på to vidt forskjellige måter som begge er designet slik at det er i våre øyne vanskelig å få øynene bort fra klokken. Timene er fast og vises i en monokrom fargepallett bestående av svart og hvitt mens minuttene vises av en sirkulerende skive med røde tall som beveger seg 360 grader rundt Tourbillon-drivverket.

Klokken er bygget opp av intet mindre enn 263 håndlagede deler og byr på en i våre øyne perfekt størrelse på 45mm hvor glasset er av typen grade 5 titanium. Alt er naturligvis satt sammen in house av Kross Studio i Sveits og man kan også få kjøpt andre stropper om man ønsker å personifisere denne enda ett par hakk. Totalt sett får dette mesterverket av en klokke det meste av andre filmklokker filmklokker til å fremstå som leketøys i direkte sammenligning. Selv om unntakene finnes.

Som seg hør og bør om man først skal lage en komplett opplevelse dedikert til en av filmhistoriens mest kjente karakterer så skader ikke å by på noe mer enn bare klokken. Selv om vi tviler på at noen egentlig hadde krevd noe mer om de først fikk tak i en av disse klokkene.

Kross Studio gir også med en egen og funksjonell skulptur av selve Bat-signalet som lyser opp rommet til den heldige eieren! Laget av aluminium måler skulpturen 32,5cm i høyden og veier hele 12kg mens den også inneholder et eget lagrinsrom for klokken. Vi mistenker imidlertid at de fleste eiere vil passe på å oppbevare i alle fall klokken i en safe for dette er alt annet enn typisk ørten på dusinet klokke og det vi bli tilnærmet umulig å erstatte den om man mister sitt eget eksmplar.

Opplaget er satt til kun 10 stk og med en pris på $100 000 (før norske avgifter) så er dette mer enn bare en klokke og vi ser ikke bort fra at det fort kan vise seg å være en god investering med et røslig fortjenestepotensial om man en gang i fremtiden skulle ønske seg å kvitte seg med den.

Bilde: Kross Studio
Bilde: Kross Studio
Bilde: Kross Studio
Bilde: Kross Studio

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy