Hjem MusikkPlateanmeldelser Lustre – A Thirst for Summer Rain: En opplevelse av de sjeldne

Lustre – A Thirst for Summer Rain: En opplevelse av de sjeldne

av Ole-Kristian Solberg

Lustre er et band litt utenom det vanlige. De lager ambient black metal som låner musikalsk inspirasjon fra post-rock, black metal, og en slags melodiøs electronica. Det er unikt, særegent, og rart i den beste mulige betydningen av ordet. Gruppa består av den svenske instrumentalisten Henrik Sundig som spiller under pseudonymet Nachtzeit.

Lustre slapp nylig sitt åttende album A Thirst for Summer Rain. Albumet består av fire låter på rundt åtte minutter hver. Låtene er bygd opp på samme måte, men klarer å skape en individualitet som er imponerende. Hver låt bygges opp av en gjentakende keyboard melodi. Deretter utvides lydbildet gradvis med gitar, trommer, og vokal. 

Sluttproduktet er alltid fascinerende. Låtene drar lytterne inn i en drømmelignende tilstand hvor man dykker dypt inn i en verden utenom det vanlige. Der mange metal band ønsker å spille raskt og aggressivt mens de synger om død og fordervelse, velger Lustre en annen vei. Det er periodevis avslappende, periodevis fengende, og periodevis konfronterende. 

Låtene har en instrumental struktur som kunne plassert dem innenfor post-rock sjangeren. Det lille som er av vokal er gjemt lenger bak i lydbildet. Som om vokalen ikke eksisterer i samme verden som melodien. Det bidrar til den spesielle følelsen man får fra musikken. 

Albumet består som nevnt av fire låter. Åpningssporet Quiescence viser tidlig hva lytterne har i vente med en rolig melodi som gradvis utvider lydbildet med black metal elementer. Faith har en vakker, skjør melodi med de nevnte metal elementene. Thirst har litt større fokus på metal elementene, som bidrar til en naturlig utvikling i albumet. Albumet avsluttes med låta Alleviation, en herlig låt som runder ut albumet på en perfekt måte. 

A Thirst for Summer Rain virker på sin egen måte som et håpefullt album. En mulighet for å se lys i mørke. Det er spesielt gitt de musikalske leirene albumet tilhører. Verken post-rock eller black metal er kjent som håpefulle sjangre. Det er derfor åpenbart at Lustre har funnet sin egen vei. Sin egen retning innenfor musikken. 

Dommen

Det er mye man kan si om Lustre sitt åttende album A Thirst for Summer Rain. Det er en unik blanding av instrumentale elementer som henter inspirasjon fra post-rock, black metal og ambient black metal. Albumet byr på fire låter som forteller en historie på sin egen måte. A Thirst for Summer Rain er noe av det mest særegne du kan høre nå til dags. Lustre er åpenbart et band med en egen identitet. En musikalsk opplevelse av de sjeldne. 

Karakter: 6 av 6

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy