Hjem LifestyleDrikke Macallan byr på smaken av luksuriøs sjokolade

Macallan byr på smaken av luksuriøs sjokolade

av Rune Fredstad

Macallan er kjent som whiskyprodusenten hvis smaker gjerne er så runde og harmoniske at selv de mer forsiktige ganer finner glede i disse edle dråpene. Dette må imidlertid ikke misforståes med at de er i nærheten av å være kjedelige og smaksløse for er det noe Macallan kan så er det å finne eksplosive men balanserte smakskombinasjoner som fremkaller smilet hos de fleste. Denne gangen er de ute med første utgave i den nye serien Macallan Harmony Collection og nå er det smaken av luksuriøs sjokolade som står i fokus.

Utgaven tilhører deres Macallan Harmony Collection som er ment å få ett enkelt nytt tilskudd hvert år og denne gangen slo Macallan’s Polly Logan seg sammen med chef Jordi Roca fra El Celler de Can Roca og la turen til Girona i Spania for å lære mer som den verdenskjente sjokoladen fra Casa Cacao. Her samarbeidet hun også med mestersjokolademaker Damien Allsop fra nettopp Casa Cacao. 

Målet var enkelt; å bringe sammen smaken av den fineste single malt whiskyen med smaken av eksklusiv sjokolade. En smakskombinasjon som aldri er å forakte og vi ser ikke bort fra at denne kan være et perfekt valg når middagen er over og det er på tide å trekke seg tilbake til loungen.

For å hedre kakaoens naturlige opprinnelse har de også denne gangen laget en forpakning av resirkulerte materialer hvor en del av den er laget av kakaoskall. En fiffig løsning til ære for råvaren som ligger til grunn for dette prosjektet.  

Denne utgaven blir utgitt i et begrenset opplag på 200 flasker og det spekuleres i en pris på rundt $160 per flaske som må sies å være i overkant overkommelig med tanke på hva man her får. Gitt at man har gode nok kontakter eller har flask hos Vinmonopolet.

Les mer om: Macallan | Whisky

Foto: Macallan

Legg igjen en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy