Hjem FilmFilmtrailere Mission Impossible: Dead Reckoning trailer – Siste tur for Ethan Hunt?

Mission Impossible: Dead Reckoning trailer – Siste tur for Ethan Hunt?

av Ole-Kristian Solberg

Så har vi endelig fått det første innblikket i den nye Mission Impossible filmen, titulert Mission Impossible: Dead Reckoning part one. Filmen kommer ikke på kino før juli 2023, men vi kan allerede begynne å glede oss. Traileren gir oss et innblikk i noen av action sekvensene vi har i vente, samt noe av det som skjer handlingsmessig.

Når det kommer til handling så har Mission Impossible serien et ganske fast mønster. Tom Cruise’s Ethan Hunt blir forrådt av sine egne, sent under overflaten hvor han må operere som en “rogue” agent for å bevise sin uskyld. Selv etter seks filmer så stoler altså ikke myndighetene på mannen som gang på gang beviser at han er på riktig side. 

Vel, basert på traileren får vi samme oppsett en gang til. Eugene Kittridge (spilt av Henry Czerny), hvis minnet ikke svikter, gjør sin første retur til serien siden Mission: Impossible (1996), forteller Ethan at han må gjøre et valg. Han må velge hvilken side han står på. Han må velge hvor hans lojalitet faktisk ligger. Gitt at filmen er todelt så får man også litt “end of an era” vibber. Er dette filmens måte å hinte at Cruise’s Ethan Hunt er på vei ut, eller at serien skal avsluttes? 

Det er vel lov å si at Mission Impossible serien er mer kjent for action sekvensene sine enn handlingen. Flere husker at Tom Cruise hang utenfor et fly i Mission Impossible: Rogue Nation (2015) enn hva filmen faktisk handler om. Nok en gang får vi action scener filmet i Norge, selv om i filmens univers er det i ett annet land. Vi får også litt hint til flere andre action sekvenser vi kan glede oss til, samt gjenforening med flere av seriens kjente karakterer. 

Dead Reckoning er skrevet og regissert av Christopher McQuarrie, som også regisserte samt skrev manusene til nevnte Rogue Nation fra 2015 og Mission Impossible: Fallout (2018). Filmen har som nevnt premiere i juli 2023, mens Dead Reckoning part two får premiere i 2024. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy