Pain City @ Spydeberg Rock Festival 2018

by Rune Fredstad

Det skapte ikke smått med reaksjoner når Stian Krogh forlot The Carburetors for noen få år siden. Ikke bare var – og strengt tatt fortsatt er – The Carburetors ett av landets råeste band innenfor subsjangeren fast forward rock’n roll, men Stian var en like naturlig del av The Carburetors som en duggfrisk øl er av et grillmåltid. Det var imidlertid aldri ett spørsmål om han en dag kom tilbake i bransjen, men heller om i hvilket band han ville dukke opp. 

Når Spydeberg Rock Festival hanket inn Mr Krogh’s nye band Pain City til å åpne selve rocke-delen av den smått episke fredagen som skulle fortsette med Oslo Ess, The Carburetors og DumDum Boys, så var det en aldri så liten genistrek. Ikke bare har mange av oss sett frem i mot å få Pain City til Indre Østfold, men Stian Krogh er også lokalt forankret og når han sammen med sine våpendragere Remo Munkeboe og Petter Haukaas endelig tok turen, så lå det litt i kortene at det ikke bare kom til å komme greit mye folk selv om det var tidlig på kvelden, men også at det kom til å bli et helvetes liv. Det skadet naturligvis ikke at solen steiket østfoldske skrotter som fikk ølkranene til å tappes fortere enn ei flaske vodka i Russland.

Med ett album og to singler i kofferten kombinert med relativt kort tid på scenen lå det i kortene at dette kom til å bli en konsert bygget opp rundt de låtene som alltid får publikumet til å ta av og de lot seg ikke be to ganger. Ikke bare er det en heftig dose Carb i låtene – akkurat som det er en heftig dose Krogh i tidligere Carb-låter – men det er også Pain City så det holder. På den ene siden er det sylskarpe riff og intens tromming mens det på den andre siden er en vokal og tekster som oppfordrer til allsang så vel som headbanging som det ble mer enn nok av den så altfor korte tiden gutta sto på scenen.

Hvor låtene gjør jobben så er det imidlertid noe helt annet som garantert kommer til å blåse sokkene av deg når du ser de live den første gangen; den interne kjemien mellom gutta slår det gnister av og samspillet de i mellom fikk konserten til å fremstå mer som en hardbarka jam blant 3 gode venner som hadde invitert en skokk bekjente til fest enn en «vanlig» konsert.

For alle som fryktet det verste når Krogh og The Carburetors gikk fra hverandre så var i alle fall denne konserten et knallhardt bevis på at det kom noe godt ut av det; Pain City er et helt eget band som har funnet sin greie og den fungerer akkurat så bra som vi håpet på når vi begynte å høre om de for ett par år sida. At Spydeberg Rock Festival lot de åpne kvelden var et sjakktrekk og det kan vel strengt tatt kalles for det perfekte vorspielet for hva vi hadde i vente denne kvelden.

Les mer om: Pain City | Spydeberg Rock Festival | Prints

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)