Papa Roach @ Sentrum Scene 2015

by Rune Fredstad

Det var starten av 90-tallet og vi sto på barrieren til en ny musikkverden hvor begrepet nu metal ikke bare skulle bli en naturlig del av musikkbransjen, men også en av de kanskje mest dominerende sub-sjangerne det kommende tiåret. Det regelrett poppet opp med band og antallet one-hit-wonders var i en periode på høyde med poppens ikke fult så hardbarkede fanebærere. I dette mylderet av nye artister var det umulig å få med seg alt og det skulle gå en del år før jeg selv kom over Papa Roach som ga ut sin første plate allerede i 1994. Det er strengt tatt ikke mange band fra den generasjonen som fortsatt er aktuelle nå i 2015 og de få som prøver, de høres ofte ut pensjonerte kråker som trenger en reality check. Papa Roach derimot.

Som co-headliner sammen med Five Finger Death Punch var det en fullverdig konsert som sto på menyen selv om mange i forkant så på dette som plankekjørt oppvarming. Det kunne imidlertid ikke ha vært lenger unna sannheten for en tilsvarende energi-overdose er det sjelden man blir utsatt og med Sentrum Scene’s røslige anlegg fikk man det rett i blodet. Gutta nærmest stormet inn på scenen til tonene Face Everything And Rise. Vokalist Jacoby Shaddix er på grensen til naturstridig energisk og tok elegant rollen som kveldens showdirigent. Som 5FDP så byr også Papa Roach på akkurat den samme smittsomme blandingen av tøff-i-trynet-rock og publikumsfrieri som fikk i underkant av ett par tusen publikummere til å slippe seg fullstendig løse.

Hva annet kan man gjøre når bandet følger opp med f.eks. Between Angels And Insects, Warriors, Hollywood Whore, og Broken As Me som var bare noen av høydepunktene denne kvelden. Toppen ble imidlertid nådd under Fear Hate Love hvor publikumet mer enn gjerne tok imot invitasjonen til en liten mosh pit; med et så tettpakket lokale er det begrenset hvor stor en mosh pit kan bli, men likevel et aldri så lite høydepunkt i en konsertverden hvor publikumet så altfor ofte står rett opp og ned.

Mot slutten av konserten måtte jeg dessverre gå og gjøre klart fotoutstyret til Five Finger Death Punch og sjelden har det føltes så feil for i det jeg sto i venteområdet for fotografene, så avsluttet de med Last Resort og …To Be Loved som resulterte i et så høyt energinivå blant publikummet og så mye allsang at selv vi som sto i bakgangene der begynte å lure på om hele Sentrum Scene skulle falle ned over oss.

Det er ikke helt uten grunn at dette er en back-to-back konsertturne med 5FDP og Papa Roach; Papa Roach holder seg uforskammet godt og selv om det tidvis ble til at showet overskygget musikken så serverte de en forrykende konsert som viser så altfor tydelig at de gamle er fortsatt eldst og mange av dagens rockeband fremstår som trauste wanna-be’s i forhold.

Bonus

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)