Hjem MusikkKonserter Plumbo @ Spydeberg Rock Festival 2018

Plumbo @ Spydeberg Rock Festival 2018

av Rune Fredstad

Det finnes musikk for enhver anledning og likeså finnes det også feil musikk for enhver anledning. Har hamsteren ditt tatt repern grunnet fedme så er kanskje Nei Så Tjukk Du Har Blitt et litt tvilsomt valg. Det samme kan vel sies om Die Die My Darling i ditt eget bryllup så sant du ikke har tidenes buyers remorse. Men om vi derimot snakker fest her i Norge så har Plumbo blitt selve hoffleverandøren av partymusikk de siste årene og jeg har faktisk aldri skjønt greia. Så hvorfor i alle dager sitter jeg fortsatt og savner festen Plumbo vartet opp med på årets Spydeberg Rock Festival?

I det Plumbo vandret inn på scenen er jeg sikker på at selve publikumgjerdet flyttet seg noen centimeter samtidig som festivalens naboer dro frem hørselsvernet; publikumet visste hva de hadde i vente og tok likså godt fullstendig av allerede før første tone og slik skulle det holde seg igjennom hele konserten som fortonet seg som en komplett hit-parade bygget på låter mekket for fest. Her møtte Ola NordmannKong Alkohol og lagde et Haraball mens de fikk Ting På Gli blant publikumet som kvitterte med å erklære at de Digger Plumbo (Deg) og sikkert hadde blitt med på å Bade Naken om det hadde vært litt vann i nærheten.

Disse enkle, men usedvanlige fengende tekstene kombinert med den snart berømte Spydeberg-sola maktet å få selv oss i pit’en til å storkose oss og vi var i bunn og grunn en gruppe fotografer som jobber primært med rockeband! Men hva annet kunne vi gjøre når Plumbo vartet opp med en sommerfest av denne typen?

Denne nesten overraskende jordnære gjengen ga et inntrykk av å være en vennegjeng som fortsatt ikke helt kunne forstå hvor store de har blitt og dermed nyter hvert sekund som det var det siste fremfor å være et band på jobb. Kjemien de imellom var så ekte som den kunne bli og det var helt fantastisk å se hvilket samspill de fikk med publikumet sitt. Det var rett og slett akkurat så trivelig som vi gjerne har det her ute på landet!

Denne triveligheten – og ikke minst ekstremt gode feststemningen – skulle imidlertid toppes noe så grønnforjævelig når de mot slutten av konserten skulle dra den smått klassiske Møkkamann og ingen ringere enn Eddy Lyshaug kom fløytespillende inn på scenen. Ikke bare har Mr Lyshaug vist seg som en meget habil musiker opp igjennom årenes gang, men han er også en av de tre gutta som driver Spydeberg Rock Festival så om Plumbo allerede hadde levert en av de beste sommerfestene så langt i festivalens historie så var dette hendelsen toppet hele konserten.

Min opprinnelige tanke var å skippe denne konserten. Må innrømme det. Etter mye vurdering valgte jeg å gi det ett forsøk for det var jo tross alt bare tre sanger i piten og så ut. Det endte med at vi fotografene tilbragte hele konserten i piten (plassert på siden for å unngå å forstyrre publikummet) for Plumbo skulle vise seg å være et forrykende live-band av den særdeles underholdende så vel som sjarmerende sorten. Det ble rett og slett en perfekt sommerfest som jeg aldri kommer til å innrømme at jeg storkoste meg på når jeg snakker med andre rockefotografer rundt omkring i Norge! 

Les mer om: Plumbo | Spydeberg Rock Festival | Prints

KONKURRANSE

Vi kjører for øyeblikket en konkurranse hvor DU kan vinne et valgfritt print fra vårt arkiv med konsertbilder. Les mer om konkurransen HER eller delta direkte her:

Vinn ett valgfrint fra Kulturblekka #1

Skulle konkurransen være avsluttet når du leser denne artikkelen så anbefaler vi en tur innom hovedsiden for våre konkurranser hvor vårt mål er å ha en konkurranse åpen til enhver tid.

Legg igjen en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy