Hjem Gaming Quake Lego er noe av det herligste vi har sett på ei stund!

Quake Lego er noe av det herligste vi har sett på ei stund!

av Rune Fredstad

Undertegnede vil for alltid huske dagene på vgs når man spilte Quake på pc’en fremfor å følge med på undervisningen. Quake er ikke bare ett av fps-sjangerens ubestridte klassikere, men også et av de som har hatt mest å si for sjangerens utvikling. At vi en dag skulle vå Quake Lego var det nok få som så for seg, men nå er modden her og lykke til med å unngå å glise av dette!

quake lego

Dette var kanskje modden vi ikke visste at vi trengte, men som vi så absolutt ønsket for hvem har ikke latt seg sjarmere av de moderne lego-spillene? Deres særegne – og firkantede – estetikk har en tendens til å ta brodden av ethvert alvor og uansett hvordan original materialet er så blir det gjerne både søtt, underholdene og sjarmerende når Lego har gjort sitt. 

Bak denne herlige modden kalt Block Quake finner vi brukeren Kebby_Quake og vi kan ikke annet gjøre enn å applaudere initiativet. Det skremmende aspektet har naturligvis gått rett ut av døra, men tilbake står Quake sjarmerende slik man aldri har opplevd det før. 

Modden for Quake Lego skal fungere med bl.a. QuakeSpasm og DarkPlaces mens flere er varslet. Laster den ned gjør du HER og det er også varslet flere oppgraderinger i nærmeste tid:

  • Add some blocky themed sound effects for weapons, enemies and objects.
  • Create new custom blocky themed hud and gui graphics.
  • Possible mod support for online multiplayer modes like QuakeWorld CTF (maybe!)
  • Finish the new gibbed-limbs and blocky blood models for the CustomC source code overhaul version.
  • Once CustomC is complete, implement the new source code changes into the ProgsDump version.
  • Censor the entire game and remove any mature themed content and replace it with age appropriate material.
  • Finish the Blocky WAD textures by adding more brick pattern variety and color options.
  • Create some Blocky themed maps in Trenchbroom and maybe have a Block Quake Map Jam! (eventually)

At spillet kom helt tilbake i  1996 gjør dette naturligvis ikke mindre spesielt og er bare nok et bevis på at spillet er en klassiker av rang. Originalen kan da også fortsatt spilles på PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, og Xbox Series X/S når vi nærmer oss 30 år etter release. 

Selv gleder vi oss til å følge dette prosjektet videre og ser ikke bort fra at vi kommer til tilbringe noen timer foran skjermen med dette.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy