Hjem FilmFilmnyheter REC lanserer TTT Escape med deler fra The Great Escape’s Triumph TR6

REC lanserer TTT Escape med deler fra The Great Escape’s Triumph TR6

av Rune Fredstad

Det er ikke lenge siden vi kunne melde at Atelier lanserer en klokke hvor de tar i bruk de originale panserne til Aston Martin DB5 i sin nyeste klokke. Denne gangen er det REC Watches sin tur til å ta i bruk deler fra et kjent kjøretøy og med med sin TTT Escape har de valgt å hedre motorsykkelen Triumph TR6 fra den legendariske filmen The Great Escape.

Når utgangspunktet er en så kjent og kjær film som The Great Escape, så ligger det i kortene at man ikke kan holde noe tilbake og for denne spesialutgaven har REC gjort alt i sin makt for å yte filmen rettferdighet. 

REC har tatt utgangspunkt i drivverket SELLITA SW 200-1 S B og fått produsenten til modifisere dette etter REC sine ønsker. For å videreføre designdetaljer fra selve motorsykkelen har de valgt seg ut et såkalt open heart design som lar eierne se rett inn i klokkens motor. Ikke ulikt slik det var på sykkelen 40 år tilbake. 

Litt tilbake i tid må man også for å få tak i historien bak dette uret. Det er tross noen årtier siden  Steve McQueen flyktet for harde livet på en 1962 Triumph TR6 Trophy 650cc. 

Den store jakten

Hvor man nå om dagen gjerne setter film memorabilia på museum eller auksjonerer de bort, så var det en litt mer hvem-bryr-seg-holdning i gamle dager og akkurat denne sykkelen ble forlatt for å ruste i en låve i Norfolk. 

Det skulle ta omtrent 40 år før Dick Sheperd – innehaver av en av verdens største og spesielle samlinger av unike Triumph-sykler – skulle oppdage den. Etter å ha fått bekreftet autentisiteten av stuntmannen Bud Ekins gikk Sheperd all inn for å restaurere denne sjeldenheten til gammel storhet.  

Bilde: REC Watches

Fra en låve i Norfolk til håndleddet

Denne prosessen skulle ta 3 måneder med jobb omtrent døgnet rundt og når den var klar så hadde hadde han klart å ta vare på hele 95% av sykkelen originale deler. 

Det som måtte bli byttet ut var clutch-plater og et par koblingsdeler som var for utslitte til å kunne brukes igjen. Alt i alt kan vi ikke annet si enn denne dedikasjonen og respekten for originalen er noe flere burde ta lærdom av. 

Disse originaldelene som ei lenger kunne benyttes ble overlevert til REC Watches for videreforedling mens selve sykkelen ble satt på utstilling hos Triumph sitt eget museum i Hinckley i Storbritannia. 

Disse delene har blitt brukt i urskiven mens resten av klokken bugner over av referanser til motorsykkelens originale design. Det mørkegrønne fargene går igjen på urskiven, urviserne og reima mens sykkelens originale nummerskilt – WH-13371 – har fått sin plass ved 5-tallet på klokkens indre urskive. 

Bilde: REC Watches

Det haster om du vi ha ett eksemplar

Klokken kommer i et begrenset opplag på 393 utgaver, prisen er $1995 og kan bestilles direkte fra REC sine hjemmeside. Vi ser ikke bort fra at dette kan bli et yndet samleobjekt hos filminteresse klokkeentusiaster, men her gjelder det også å kjenne sin besøkelsestid for disse har allerede fått bein og gå på, og vi ser ikke bort fra at disse ikke forblir tilgjengelige så veldig mye lenger. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy