Rednex @ Spydeberg Rock Festival 2022 – Komplett galskap man bare må elske!

by Rune Fredstad

Det var året sitt det der. Undertegnede hadde kommet seg opp på ungdomsskolen og rocken var for lengst oppdaget. Og da, helt ut av det blågule traff Rednex oss med Cotton Eye Joe og resten ble en historie mine gamle naboer sikkert husker til dags dato. Selv hadde jeg for lengst innsett at jeg neppe noen gang fikk de oppleve de live, men når Spydeberg Rock Festival hanket de inn så lå alt endelig til rette for en kveld i nostalgiens gærne selskap. 

For om noen skulle tro at de var der for en vanlig konsert så må overraskelsen ha vært sjokkartet nok til at hjertet gikk rett i krisemodus. Dette? Dette er bandet som ga oss det legendariske party-albumet Sex & Violins for så å dukke opp ved jevne mellomrom med sporadiske låter som gikk rett hjem hos menigheten. Denne kvelden kvittet det om man akkurat var gammel nok, akkurat passelig gammel eller som en yngre publikummer uttalte; er ikke mange her for gamle a?!

Dette var kvelden hvor begrepet “konsert” føyk rett ad dundas til fordel for begrepet “show” så vel som begrepet “hit parade”. Selvfølgelig fikk vi Cotton Eye Joe og Old Pop In An Oak mens allsang og øl runget om hverandre. Selvfølgelig sto vi mo i knæra under klinelåta Wish You Were Here og mimret oss søkkvåte i øyekrokene. Selvfølgelig slapp vi oss løs under musikalsk galskap som Innit For The Money og den smått episke The Way I Mate; fra tidenes selvironi til tidens kveldsmantra selv om en og annen publikummer var i mer enn god nok form til at allsang på sistnevnte var en smule falsk reklame overfor deres bedre halvdeler.

Og det musikalske? hvem bryr seg egentlig. På scenen gikk de ut i tempoet hundreogsnørrogførti, holdt det til det var slutt og absolutt alt handlet om å lage et liv jeg ei tidligere har opplevd på den festivalen og situasjonene på scenen var mange nok til å lattermusklene fremsto som muskulær graut når alt var over.

Da kan man snakke om å levere akkurat de varene som publikumet ønsket å oppleve. Unge som voksne. I utgangspunktet edrue så vel som i utgangspunkt pære snydens. Dette var Rednex på Spydeberg Rock Festival 2022 og de var alt man har drømt om å få oppleve live siden man spilte de for hele nabolaget når man selv var ung og mer til. Det holder det. I alle fall til neste mulighet for jeg kan ikke helt huske å ha sett noe lignende og jeg vil ha mer… 

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)