Hjem FilmFilmtrailere Rubikon trailer – Vil du redde deg selv eller verden?

Rubikon trailer – Vil du redde deg selv eller verden?

av Ole-Kristian Solberg

Det finnes mange sci-fi filmer som handler om det å ofre seg selv for fellesskapet. En person som må vike for flertallets nytte. En får bilder av Spock i Wrath of Kahn, Robert Duvall i Deep Impact og Bruce Willis i Armageddon. Dette er også tematikken i den nye filmen Rubikon. Filmen, regissert av debutanten Magdalena Lauritsch etter manus av Lauritsch, Jessica Lind, og Elisabeth Schmied, plasserer oss på romstasjonen Rubikon. Mannskapet observerer en dødelig tåke som har spredt seg over hele jordkloden. Antagelsen er at samtlige på jorda er døde. Kastet ut i evigheten uten håp.

På romstasjonen er det derimot håp. En spesiell type alge som kan produsere nok oksygen selv i denne giftige tåken. Når de får kontakt med noen på jorda blir de stilt overfor et etisk dilemma. Skal de risikere livene sine for å muligens redde disse menneskene og menneskeheten i samme slengen, eller skal de la menneskene dø for å redde seg selv? 

Dette er alltid et fascinerende spørsmål å se utarte seg. Selv om man har sett lignende handlinger i filmer som The Cloverfield Paradox, Sunshine, og Stowaway (for å nevne et par), så er det alltid interessant å se hvordan handlingen utarter seg. Man kan gå ned den mer filosofiske ruten hvor man får velutviklede karakterer med dype etiske samtaler om hva som er det rette valget. Man kan også få en mer action basert “kamp for ressurser” hvor en stadig mer desperat jakt etter å overleve fører til det ene sjokkerende valget etter det andre. 

Basert på Rubikon sin trailer så virker det som at de har gått mer for den sistnevnte, men man vet aldri. Vi får rett og slett vente på slutt resultatet når det kommer på kino. Det er ikke fastsatt noen utgivelsesdato i Norge foreløpig, men det virker som at filmen blir utgitt i september mange andre steder. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy