Hjem MusikkKonserter Samfunnshelvete @ Spydeberg Rock Festival 2022 – En helvetes himmelsk fest!

Samfunnshelvete @ Spydeberg Rock Festival 2022 – En helvetes himmelsk fest!

av Rune Fredstad

Over 3000 mennesker var samlet til fest på årets Spydeberg Rock Festival og den store scenen vartet naturligvis opp med de største artistene. Men det var i det lille teltet hvor de mer unike opplevelsene sto i kø. Se det for deg; et telt som rommer noen hundre mennesker var fylt til randen og utenfor sto det en skokk til, scenen ble fylt med nok røyk til å gi den gjengse mdg’er et psykologisk truserøsk og inn på scenen tuslet en gjeng dresskledde mannfolk i sin beste alder. I det vokalist – og festivalgeneral – Kenneth Hansen i Samfunnshelvete løftet to champisflasker til værs så ble vi alle tatt med til bristepunktet og der skulle vi holde oss.

Samfunnshelvete er tross alt det bandet som har blitt noe nært en vandrehistorie. De ga ut sin eneste fullengder helt tilbake i 2011 kun etterfulgt av noen sporadiske singler de siste årene til tross for et eksisterende folkekrav om mer. Når de nå gjestet tiårsjubileumet til Spydeberg Rock Festival så var det en smått eksklusiv happening vi skulle bli vitne til for når en skribent makter å dekke en helt konsert og det eneste som står på notatblokka er ordene “faen så rått!” kan man strengt tatt hoppe over resten og gå rett til bildene. 

På en annen side; Samfunnshelvete har alltid vært bandet som har tatt temperaturen på samfunnet, snekret sammen tekster det er klin steike hakka umulig å ikke synge med til, og samtidig servert musikalske ballespark så vel som heder til alt rundt seg. Denne kvelden startet det hele med Rett Sted og bedre kunne de neppe ha sagt det. Dette var fest på scena og smilefaktoren på scenen var kun overgått av allsangen blant publikummet. 

Fra denne herlige treffende åpningen så vartet de opp med alt vi kunne drømme om av låter. Selvfølgelig fikk vi låter som Dans, Eget Land, og Månerakett. Trekløveret Ole Alkohol, Reis og Hele planten kom som bestilt .Signaturlåta Penger kom naturligvis til slutt. Mer til var det også. 

Dette var konserten hvor i alle fall undertegnede rett og slett ikke gadd å ta notater. Og hvorfor skulle jeg? Når bandet går så all inn, treffer så forbasket godt og får hele publikummet til å ta fullstendig av når de selv har tidenes kveld så scenen så skal man bare takke Samfunnshelvete for kvelden. Når alt kom til alt så var det en helvetes himmelsk fest så la oss nå inderlig håpe at de ikke lar oss vente flere år igjen på neste konsert!

samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete
samfunnshelvete

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy