Se Måneskin debutere på amerikansk tv hos Jimmy Fallon

by Rune Fredstad

De skulle i følge mang en forståsegpåer bare være ett blaff etter at de vant MGP. De samme forståsegpåer’ne er plutselig intet sted å finne for i tiden etter MGP har Måneskin nærmest tapetsert musikkpressen og nå er det USA som skal legges under platåhælene.

Anledningen var Jimmy Fallon’s Tonight Show på NBC 26 oktober 2021 og på menyen sto låtene Beggin’ og Mammamia som begge har gått sin seiersgang verda rundt i det siste. Settingen er riktignok noe mer tilbakeholden enn hva vi er vant med fra deres kant, men at de makter å markere seg hersker det ingen tvil.

Det til tross for at påkledningen er langt mer tv-vennlig for det amerikanske publikummet – inkludert de mer konservative – og de to låtene byr ikke på noe som helst markering som kan tukte noen som helst. Men de varter fortsatt opp med en introduksjon som bør åpne ørene så vel som øynene på det amerikanske markedet.

Per nå vil første mulighet for å oppleve de live i Norge være 24 juni 2022 når de spiller på Tons of Rock og det på samme dag som Faith No More, Bring Me The Horizon, The Darkness, Dimmu Borgir, Steel Panther, D-A-D, Sepultura, Accept, Backstreet Girls, CC Cowboys, Dark Funeral, Jinjer, Seigmen og Tribulation står på scenen.

Basert på nylige musikkvideoer og opptredener så mistenker jeg nok at Måneskin til å sette et langt større preg på den festivalen enn hva man trodde når de først ble hanket inn.

Les mer om: Måneskin

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)