Hjem FilmFilmtrailere See How They Run trailer – Rockwell og Ronan i storform i komisk ‘whodunnit’

See How They Run trailer – Rockwell og Ronan i storform i komisk ‘whodunnit’

av Ole-Kristian Solberg

Den første traileren til et nytt klassisk ‘whodunnit’ mysterium har endelig blitt sluppet. Filmen, regissert av Tom George etter manus av Mark Sheppard, handler om en detektiv bragt til liv av Sam Rockwell som må løse et mordmysterium på et teater i London på 1950-tallet. 

Les også:

Er det endelig på tide å stenge kinoene og flytte filmen hjem?

Fra beskrivelsen alene er filmelskere i alle verdens kriker og kroker overbevist om at dette er en film de er nødt til å se. Sam Rockwell er en av sin generasjons største skuespiller talenter. Han har vært en gave til filmindustrien i mange år, med noen virkelige fantastiske prestasjoner. Enhver film med han i en sentral rolle krever en viss interesse fra filmelskere og generelle tittere.

I traileren får vi en god forklaring av filmens komiske tilnærming til konseptet. Vi ser et stort potensial for humor, intriger, drama, og mer. I tillegg til Rockwell så viser traileren mye av Saoirse Ronans karakter Constable Stalker. Hun blir fremstilt som en klønete, utålmodig og uerfaren motpart til Rockwells stoiske og kalkulerte detektiv. Det blir spennende å se om de kan overføre den humoren til hele filmen på en måte som ikke føles påtvunget. 

Filmen føles i ganske stor grad som en litt komisk versjon av en Agatha Christie roman. Det er ikke helt tilfeldig gitt dens tilknytning til en av Christies mest kjente verk, nemlig teaterstykket The Mousetrap. Fra hva som er kjent fra produksjonen, er See How They Run litt lett basert på det populære teaterstykket. Christie stipulerte at så lenge stykket gikk på teater så skulle man ikke filmatisere The Mousetrap. Fra handlingsbeskrivelsen kan det virke som at manusforfatter Mark Sheppard har hentet litt inspirasjon fra både stykket og frustrasjonen produsenter må ha kjent på i alle årene de ikke har fått lov til å filmatisere det populære stykket. 

Filmen handler om en produsent som ønsker å filmatisere et populært teaterstykke fra Londons West End teaterscene. Planene møter problemer når et sentralt medlem av rollebesettingen blir myrdet. Inspektor Stoppard (Rockwell) og den ivrige nybegynneren Stalker (Ronan) tar saken, men blir kastet ut i en verden fylt med mysterier, farer, og bedrageri. 

Les også:

Dancing Queens (2021): små-sjarmerende rot på drag scenen

Abonner på Kulturblekka

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy