Hjem MusikkKonserter Sløtface @ Spydeberg Rock Festival 2016

Sløtface @ Spydeberg Rock Festival 2016

av Rune Fredstad

Kontraster er noe som har vært gjennomsyrende for lørdagen på Spydeberg Rock Festival for ser man bort band som er av typen «det ypperste innenfor sin sjanger» så har det aldri vært noen rød tråd rent sjangermessig. Fra lokale cover-helter til ungdommelig rap til blues i verdensklasse til cøntrirock; den her varierte reisen skulle fortsette for fulle mugger når Sløtface stakk innom årets Spydeberg Rock Festival. Sløtface er en av årsakene til at jeg elsker de mindre scenene for det er her fremtiden serveres. Kvelden før fikk vi oppleve både Kalandra og  Red Headed Sluts på Spydeberg Rock Festival. Denne kvelden handlet imidlertid alt om Sløtface som har seilet opp til å bli noe av det desidert mest spennende som har skjedd på den norske rockescenen på mange år.

De har en attitude gjennomsyret av råhet mens låtene treffer en så hardt i trynet at man blir sittende og lurer på hva man faktisk hørte. Bad Party for eksempel? Det midtre partiet der hører med til sjeldenhetene. Eller hva med Skinny White Bitches so som sparker så hardt i så mange retninger at det er rart de ikke fått høre det i dagens tidvis pinglete samfunn.

Sjeldent var også den her konserten for mange av oss rocke-fans snakker gjerne om at vi skulle ha opplevd 80- og 90-tallets Sunset Strip når bl.a. Guns spilte. Å sammenligne Sløtface med Guns blir naturligvis helt feil, men etter å ha opplevd Sløtface den her kvelden og Red Headed Sluts kvelden før så begynner jeg å lure på om vi faktisk er inne i en nesten tilsvarende periode innenfor norsk rock. Etter ha vært dominert av radiovennlig kommers-rock i mange år ser vi nå at det spirer og gror som et uvær i det norske ungdomsmiljøet, og det beste av alt er at stadig flere festivaler tørr å trekke disse artistene ut av garasjen og frem i rampelyset. Selv har jeg alltid lurt på hva som skjer når jeg blir eldre; kommer jeg til å dra frem skivene til Guns og Maiden eller vil det komme noe nytt som vil stå side om side med legendene?

Den her kvelden føler jeg meg trygg på unge Haley Shea og hennes armada ga meg svaret; de  har så mye karakter og personlighet kombinert med en unik forståelse for sjangeren at alt ligger til rette for en fantastisk fremtid for de uavhengig av om musikken topper hitlistene eller ikke. Det er in your face rock fra start til slutt, det er garasjerock versjon 2, det er en fest du rett og slett ikke vil være i stand til å glemme. På scenen var det en eksplosjon av spilleglede som aldri tok slutt; fant du et rolig øyeblikk under denne konserten så hang du mest trolig over en av områdets mange dasser og tømte deg for her gikk det i hundreogsnørrogførti fra start til slutt fra alle som sto på scenen.

Det er imidlertid umulig å komme unna Haley Shea som fremstår som ei slags pur ung rockegudinne spyttet rett ut fra et helvetes red light district. Energien og fandivoldskheten tok hun til nye høyder og tekstene ble fremført med en så gjennomført «fuck you attitude» at jeg er sikker på at noen publikummere blei vettaskremte. Resten av oss fikk imidlertid se noe som er uhyre sjeldent; et fantastisk band med en vokalist som eier scenen på en måte som bare må oppleves.

Det å oppleve Sløtface live er en opplevelse på godt og vondt. På den positive siden så er det en opplevelse det er umulig å glemme, men på den ikke fullt så positive siden så er det et show så rått, energisk og ekstremt engasjerende at det veldig mye annet blir nesten ordinært i forhold. Resten av kvelden skulle by på et par virkelig store norske band og for å være ærlig, ingen var noen gang i nærheten av det showet Sløtface serverte. Uten tvil årets høydepunkt. Når sant skal sies; etter 6 år med Spydeberg Rock Festival så er dette uten tvil det råeste jeg har opplevd på den festivalen så langt!

KONKURRANSE

Vi kjører for øyeblikket en konkurranse hvor DU kan vinne et valgfritt print fra vårt arkiv med konsertbilder. Les mer om konkurransen HER eller delta direkte her:

Vinn ett valgfrint fra Kulturblekka #1

Skulle konkurransen være avsluttet når du leser denne artikkelen så anbefaler vi en tur innom hovedsiden for våre konkurranser hvor vårt mål er å ha en konkurranse åpen til enhver tid.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy