Spydeberg Rock Festival inviterer til jubileumsfest i 2022 og slipper de første artistene

by Rune Fredstad

Året var 2011 og vi hadde lagt bak oss ett par år hvor det spratt opp festivaler over en lav skog i Indre Østfold. I Spydeberg satt en kameratgjeng bestående av Børre Olsen, Kenneth Hansen og Eddy Lyshaug og lurte på hvorfor det ikke var en fullverdig rockefestival i nettopp Spydeberg. Som sagt så gjort! Den første utgaven var riktignok et innfall/stunt/kall-det-hva-du-vil, men nå skal de endelig feire (et litt forsinket) 10-års-jubileum.

For etter to år med en pandemi som tvang samfunnet i knestående er det nå endelig klart for en heidundrande bursdagsfeiring for Østlandets kanskje triveligste (rocke)festival. Opp igjennom årenes gang er det nettopp denne triveligheten som har stått i fokus og ordet «rock» har nok handlet mer om stemningen enn musikken. Her har det gjerne vært en utpreget rocka fredag og en mer allsidig lørdag hvor helgene har bydd på alt fra Hellbillies til Oslo Ess på den store scenen mens man på den lille har fått oppleve up and coming artister av den mer spennende sorten.

Datoen for 2022 er satt til 27-29 mai og allerede nå kan de avsløre de tre første artistene: Hagle, Oslo Ess og Rednex!!

Hagle er bandet som slo igjennom med sin cøntri-rap og har blitt en folkefavoritt på sosiale medier, på tv, på spotify, på youtube og sikkert på flater vi ikke helt har fått med oss. Deres låter er gjerne skammelig fengende der de tar for seg livet på bøgda og videoene er gjerne humoristiske så vel som «jepp, der har vi vøri ja!».

Oslo Ess på sin side har blitt selve husbandet for Spydeberg Rock Festival til tross for at det er bare fjerde gangen de spiller der. Årsaken er enkel: gressmatta utenfor Tebosenteret i Spydeberg eksploderer alltid når Oslo Ess står på scenen og hver gang resulterer det i et publikumsønske om å få de tilbake fort som f…

Av denne rundens avsløringer vil det nok allikevel være Rednex som toppet heile driten for mange. Her snakker vi om bandet som tok verda med storm for «ett par år» sida med udødelige låter som Cotton Eye Joe, Shooter, Old Pop In A Oak og The Spirit Of The Hawk bare for å nevne noen. Undertegnede var selv i den perfekte aldersgruppen når de slo igjennom og minnene av utallige naboklager pga høy musikk så vel som ungdommelige kvelder på gamle Momarkedet sitter fortsatt som et skudd.

Som en tidlig gave til publikumet legges det klokken 00:00 lørdag 202 november ut250 earlybird-festivalpass med kr 250 i rabatt så her gjelder det å holde øya oppe og kortet klart. Vi mistenker at ikke bare disse, men at også resten av festivalpassene kommer til å få bein å løpe på for etter to års fravær er publikumet sulteforet og Spydeberg Rock Festival blir alltid utsolgt.

Det kommer også mer informasjon om festivalen på deres hjemmeside samme dag som dette slippet og Kulturblekka tar naturligvis mål av seg til å holde seg litt i forkant av kommende annonseringer.

Les mer om: Spydeberg Rock Festival

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)