Staut @ Spydeberg Rock Festival 2016

by Rune Fredstad

Erik og Kriss hadde gjort sitt beste for å forvandle området til en sommerfest og når festen nå var godt i gang var kontrasten stor når det var Staut sin tur til å innta hovedscenen. De er riktignok ett av landets største innenfor sin sjanger, men ikke er de i nærheten av rock, og party-musikk serverer de heller ikke. Til gjengjeld har de blitt de reineste hoffleverandører av hjemmekoselig cøntrirock av den særdeles behagelige sorten som nærmest skriker etter flammer i peisen og noe godt i glasset. 

For meg som foretrekker musikk mer i gaten med Slipknot og Five Finger Death Punch så er det neppe noen overraskelse at Staut ikke var det bandet jeg hadde det sterkeste forholdet til og når sant skal sies var det også dette en av de få konsertene som jeg mer eller mindre forhåndsdømte herfra til gokk. Ikke fordi gutta ikke kan sakene sine, men heller fordi disse trivelige kosekonsertene pleier å være noe så inni gamperævva dørgande kjedelig.

Planen var derfor å knipse noen få bilder til en festivalreportasje og se på resten av konserten som en pause, men noen ganger blir man tatt litt på senga for Staut live er noe helt annet enn Staut på radioen og det er også noe helt annet enn de tidligere nevnte «god natt  konsertene«. Det at gutta er en gjeng drivende gode musikere skal ingen ta fra de og når alt kommer til alt så kan de faktisk snekre låter også. Legg så til en sceneenergi man absolutt ikke forbinder med denne sjangeren så begynner det her å bli særdeles likandes.

Det feststemte festivalområdet brukte derfor ikke mange sekundene på å fra å omstille seg fra party med Erik og Kriss til en oppvisning i harmonisk musikknytelse. Låter som Stugureint og Feberheit gjorde susen og når gutta dro Sjå Sola så var det en mildt sagt surrealistisk opplevelse; vi var på en rockefestival og folk sto og koste seg glugg ihjæl uavhengig av musikalsk overbevisning.

Denne helt spesielle atmosfæriske konserten må vel kunne kalles årets triveligste opplevelse på Spydeberg Rock Festival og jeg skal ærlig innrømme at jeg fortsatt sitter og tygger på mine ord; Staut vartet opp med en krutegod konsertopplevelse. Selv for oss som trives best på konserter hvor ølglassene flyr og man er stokk dævhørt i noen dager etterpå….

Les mer om: Staut | Spydeberg Rock Festival | Prints

BONUS

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)