Hjem MotorMaritimt Ta en titt på innsiden av Somnio; 728 fot med luksusleiligheter på sjøen

Ta en titt på innsiden av Somnio; 728 fot med luksusleiligheter på sjøen

av Rune Fredstad

Vi har alltid vært glad i båtlivet her på berget og under pandemien skøyt salget av båter fart i et tempo ei tidligere sett. Havnene ble stadig mer tettpakket av små så vel som store båter samtidig som det aldri har vært solgte flere yatcher. Men hva om man vil ha luksusen og muligheten til å våkne opp med en ny utsikt hver dage uten å tenke på vedlikeholdet og dets kostnader så vel som leie av båtplass, vinterlagring og transport? Somnio tilbyr nå leiligheter som strekker seg fra182 kvadratmeter til 963 kvadrat ombord på sin nye yatchliner.

Nyhetene rundt dette prosjektet begynte så vidt å lekke ut for en god stund tilbake. Nå har de endelig sluppet bilder fra innsiden, generell informasjon og ikke minst priser for leiligheter om bord på dette skipet som størrelsesmessig plasserer seg ett sted mellom et cruiseskip og superyatch’er. Nå finnes det riktignok andre leilighetsskip også, men vi har foreløpig ikke funnet noe annet i denne klassen.

Somnio klokker inn på 728 fot og som seg hør og bør i denne klassen kommer samtlige 39 leiligheter med hver sin private balkong eller veranda avhengig av størrelsen på leiligheten. Når dagene ikke nytes på altanen med utsikt over verdenshavenes mange eksotiske havner kan beboerne meske seg meg et rikelig utvalg av restauranter, tilgang til en vinkjeller med 10 000 flasker, en strandklubb, og et røslig utvalg med bassenger. Samtidig så har man naturligvis tilgang til skipets consierge som står parat 24 timer i døgnet. Vi mistenker imidlertid at skipet også byr på relativt mange tilbud som forblir hemmelige en stund til.

Med et skip som har en byggekostnad på ca $600 millioner ligger det i kortene at dette ikke er for oss alle og de minste leilighetene begynner på $11 millioner mens den største – som opptar omtrent et helt dekk for seg selv – foreløpig har en pris av typen «må du spørre har du neppe råd».

Bilde: Luttenberger Design

Ved tegning av kontrakt får man muligheten til å jobbe ett av skipets tre designbyråer – Winch Design, Tillberg Design of Sweden eller Luthenberg Design – når leiligheten skal utformes og man står fritt til å velge alt av materialer, farger, layout på leiligheten og romfordeling. Skulle man foretrekke et annet designbyrå så står man også fritt til å gjøre dette så her bør alt ligge til rette for å skape seg et høyst personlig hjem på bøljan blå.

Skulle pengene brenne på kontoen og disse leilighetene friste så er det dessverre et lite skjær i sjøen her ; leilighetene vil kun være tilgjengelig for inviterte kjøpere.

Til gjengjeld er det lov å drømme seg bort i bildene fra disse leilighetene:

Bilde: Winch Design
Bilde: Tillberg Design of Sweden
Bilde: Luttenberger Design
Bilde: Winch Design
Bilde: Winch Design
Bilde: Winch Design
Bilde. Luttenberger Design
Bilde: Luttenberger Design
Bilde: Luttenberger Design
Bilde: Winch Design
Bilde: Winch Design

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy