Hjem FilmFilmtrailere The Banshees of Inisherin trailer – Endelig mer fra Martin McDonagh

The Banshees of Inisherin trailer – Endelig mer fra Martin McDonagh

av Ole-Kristian Solberg

Den første traileren for The Banshees of Inisherin har blitt sluppet på nettet. Filmen er den første filmen fra den kritikerroste regissøren Martin McDonagh siden Oscarvinneren Three Billboards Outside Ebbing, Missouri i 2017.

I The Banshees of Inisherin møter vi vennene Colm (Brendan Gleeson) og Padraic (Colin Farrell) i den irske landsbygda. Plutselig en dag forteller Colm at han ikke vil være venner med Padraic lenger. Forvirret og desperat på en forklaring ber Padraic om i det minste å få vite hva han har gjort. 

Colm forteller at hvis Padraic fortsetter å plage ham vil han kutte av sine egne fingre helt til Padraic lar ham være i fred. De andre innbyggerne i landsbygda forsøker å finne svar på hva som har skjedd mellom gutta, men det virker umulig å få noen svar fra Colm. 

Denne typen humoristiske oppsett er noe regissør og manusforfatter Martin McDonagh har hatt stor suksess med tidligere. Han har spesialisert seg på litt mørkere komedier som presser grensene for  hva publikum kan forvente. Enten det har vært på filmlerretet eller på teaterscenen, så har McDonagh klart å skape underholdning ut av litt merksnodige konsepter. 

For de som har fulgt McDonagh sin karriere gjennom årene husker også at Gleeson og Farrell skapte magi sammen i den fantastiske In Bruges (2008). Så The Banshees of Inisherin blir som en liten gjenforening for trioen. Farrell var også med i McDonaghs andre film Seven Psychopaths (2012). 

McDonaghs tredje film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ble en Oscarfavoritt. Både Frances McDormad og Sam Rockwell vant Oscar for sine prestasjoner. McDonagh på sin side ble nominert for både manuset og beste film. Det har vært knyttet stor spenning til McDonaghs neste prosjekt som vi nå endelig får se litt av. 

The Banshees of Inisherin har premiere i Storbritannia og USA i slutten av oktober, med flere premierer verden over utover i 2023. Det er foreløpig ikke bekreftet noen utgivelse i Norge, men det kommer forhåpentligvis på plass i løpet av høsten. 

Følg Kulturblekka på Facebook

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy