The Cruel Intentions @ Vulkan Arena 2022 – Rocken er død? BULLSHIT!

by Rune Fredstad

Det var tiåret hvor rocken ble sett på som rå, møkkete og rebelsk mens noen av tidenes største rockeband så dagens lys. 80tallet var tiåret hvor rocken handlet om å leve livet uten så altfor mange hemninger og det moro med musikken. Nå om dagen? litt annerledes. The Cruel Intentions? Ikke det spøtt annerledes!

Det var derfor med et aldri så lite wtf-glis om munnen undertegnede ble litt satt ut tilbake i 2015 når The Cruel Intentions ga ut Borderline Crazy og beviste til gangs at sleaze-rocken levde i sitt aller beste velgående og den påfølgende skiva har blitt spilt til det alt annet enn kjedsommelige. Når muligheten nå endelig bydde seg til å høre de live etter to år med pandemi lå det i kortene at det kom til å ta litt av.

Litt… årets understatement… 

I det gutta tok scenen så hersket det aldri noen tvil om at det var en i overkant spillekåt gjeng som var mer enn klare for å løfte taket så vel som publikummet denne kvelden med en hitparade basert på et album og ett par singler fra det kommende.

Publikummet på sin side lot seg aldri be to ganger. For her smalt det fra første låt. 

Låter som Genie’s Got A Problem og Reapercussion har for lengst blitt favoritter hos de fleste og ble servert med en intensitet som fremkalte rykninger både her og der. Go Fuck Yourself og Sick Adrenaline ble servert med en herlig fandenivoldskhet slik man kun finner hos de som spiller for at de faktisk lever for det. Og låter som Borderline Crazy og de to nye Kerosene og Sunrise Over Sunset? Selv skulle jeg kun ta bilder, men måtte også skrive grunnet diverse omstendigheter og midt i mitt eget håpløse forsøk på å ta mentale notater var det bare en tanke som gikk på repeat; fy faen så fett dette faktisk er!Dette er bandet som ikke bare har låtene, men også artistene. Mats Wernerson og Kristian Solhaug holdt flankene med sylskarpe riff og rytmer, Robin Nilsson spilte livskiten ut av trommesettet sitt og i front, Lizzy DeVine. Med en stemme gudebenådet for denne sjangeren og et scenetekke som står i stil så er det bare å takke og bukke for at han ikke la opp etter Vains of Jenna exiten. Legg så til at hele gjengen har en herlig elektrisk kjemi seg imellom, en fantastisk evne til å engasjere publikumet og ikke minst fremstår som et band som koser seg minst halvt ihjæl på scenen så blir dette et perfekt eksempel på hvorfor musikk bør oppleves live. 

Skal man prøve å oppsummere dette? Dette er bandet som har sleazerocken i blodet. Det er rått, rufsete og brutalt. Men det er også uhyre thight og velspilt. Topp det hele med låter det er umulig å få ut av skallen og det enkle faktum at eier scena så til de grader så er det bare å takke og bukke The Cruel Intentions for en forrykende konsertopplevelse denne kvelden på Vulkan Arenathe cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions
the cruel intentions

Vi søker anmeldere og skribenter

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)