The Offspring slipper videoen for Behind Your Walls og setter fokus på livets ensomhet

by Rune Fredstad
the offspring behind your walls

Det er lite verre enn gamle storheter som lanserer generiske låter blottet for mening så vel som kvalitet. The Offspring på sin side har alltid hatt en sosial kommentar i låtene sine selv om de muligens var noe enklere i de gamle glansdagene. Nå om dagene går de imidlertid langt dypere til verks. Nylig gikk de i strupen på de store farmasøytiske selskapene. Med Behind Your Walls tar de oss med på en reise hvor det indre står i fokus. Vi søker anmeldere og skribenter

Les også:
Trouble Boys @ Båstad Rockabillyshow 2019: de blåste alle skyhøye forventninger ut av døra!
Lady GaGa’s Hold My Hand video er episk feel good!
Eminem og Linkin Park er pur nu-metal-rap-himmelsk!

Støtt oss på FACEBOOK og INSTAGRAM

I videoen for Behind Your Walls får vi får følge et par som prøver å navigere seg rundt i et øde post-apokalyptisk landskap hvor den ene tilsynelatende umulig utfordringen avløser den andre. Symbolikken er til å ta og føle på, og i forbindelse med slippet av videoen uttale regissør og animatør Jeb Hardwick følgende:

«The song evoked a sense of a couple trying to connect through emotional barriers that had been building over time. «I wanted to take that prompt and turn it into a dark fairytale, a sort of dystopian take on the classical storytelling structure of writers like the Brothers Grimm. I wanted the video to have an ambiguous dreamlike aesthetic to it, so I was keen to take away some of the sharpness and crispness usually associated with CGI and give a sense of it being somewhere between a moving painting and a 1920s German Expressionist film.»

Går man dypere enn det åpenbare så er dette en reise som handler om å ikke bare finne seg selv, men å rive ned sin egen beskyttende vegg for å slippe inn andre som kan hjelpe en ut av mørket og ensomheten. I en verden hvor stadig flere sitter single rundt omkring så treffer denne låten godt og fortsetter The Offsprings tradisjon med å sette søkelyset på de sidene av samfunnet som vi kanskje ikke snakker så mye som som vi egentlig burde ha gjort. 

I skrivende stund foreligger det ingen planer om en konsert på norsk jord, men skulle det friste å oppleve de live så anbefaler vi en tur innom deres hjemmeside for komplett turneplan.

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)