Hjem FilmFilmtrailere Three Thousand Years of Longing trailer – Aladdin på stereoider

Three Thousand Years of Longing trailer – Aladdin på stereoider

av Ole-Kristian Solberg

Den australske regissøren George Miller er en av de mer eksentriske tungvekterne i Hollywood. Han er notorisk kjent for å gå egne veier, og legger vekt på kreativt, visuelt spetakkel fremfor mer konvensjonelle handlinger. Med filmer så varierte som Happy Feet og Mad Max-serien til navnet sitt, så er det alltid stor spenning knyttet til prosjektene hans. 

Nylig kom den første traileren for hans nyeste kreative reise i form av filmen Three Thousand Years of Longing. I filmen møter vi Alithea Binnie (Tilda Swinton) som finner en Djinn (en ånd) mens hun er på reise i Istanbul. Ånden, spilt av Idris Elba, tilbyr henne tre ønsker i bytte mot sin frihet. Alithea er nervøs for konsekvensene av å komme med ønskene sine, men ånden forteller henne historier om tidligere mestere i et forsøk på å overbevise henne. 

Traileren gjør en god jobb i å forklare handlingen uten å avsløre alt som kommer til å skje. Vi kan se at vi har mange store action sekvenser i vente, men vi ser også tegn til en mer filosofisk refleksjon rundt konseptet. Filmen er regissert av Miller, etter manus av Miller selv og Augusta Gore. Basert på det vi ser i traileren kan filmen best beskrives som Aladdin på stereotider. 

Miller, som snart fyller 80 år, viste i 2015 at de gamle er best på heseblesende action med Mad Max: Fury Road. Dette er den første filmen han har fullført siden den gang, så det er knyttet stor spenning til hva han har klart å stable sammen. 

Filmen er ventet på kino i USA og Australia løpet av sommeren, mens Norge må vente til 9 september for å delta på festen. Forhåpentligvis viser det seg å være verdt ventetiden. 

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy