Hjem Gaming Topp gamingrommet med denne spinnville Jurassic Park pinnballmaskinen fra Stern

Topp gamingrommet med denne spinnville Jurassic Park pinnballmaskinen fra Stern

av Rune Fredstad

Det finnes klassikere. Og så finnes det klassikere. Men ett sted over disse så finnes det også de få filmene som har maktet å legge begrepet «film» bak seg og bli et kulturelt begrep. Når Steven Spielberg bestemte seg for å lage Jurassic Park lå det i kortene at vi sto foran noe stort, men at det skulle bli noe som selv flere tiår senere er like populært så nok få for seg. Nå har arkadespesialistene hos Stern endelig lansert sin egen pinnballmaskin dedikert til nettopp Jurassic Park og siklefaktoren har sjelden vært våtere.

Som med Spielberg’s visjon hadde Stern et mål om å ta med spilleren til Isla Nubar hvor dinosaurusene regjerte og gjestene hadde hjertet langt oppe i halsen. Fra man trykker på start blir man også her kastet ut i et adrenalinfylt eventyr hvor målet er å ikke bare redde parkens ansatte, men også fange parkens mange dinosaurer som nå går lettere bananas etter at Dennis Nerdy infiserte systemet med sitt nå velkjente datavirus.

Utgangspunktet her er tro mot filmens historie og noe annet hadde neppe fungert hos fansen. Fremfor å bare fungere som en ramme rundt spillet har imidlertid Stern lagt ned en enorm innsats i å gjenskape parken i et arkadeformat og det loves en spillopplevelse som varierer fra det lette og tilgjengelige til det mer utfordrende etterhvert som man gyver løs på maskinens mer fandenivoldske dinosaurer som raptorer og naturligvis sjefen selv; T-Rex.

Som et tilbud til de som vil spare lommeboka for de største utgiftene samtidig som de kanskje er ikke er så dedikerte til filmen så vel som denne typen spill å kommer dette spillet i tre utgaver. Pro-utgaven kommer uten T-Rex, Raptorer og ett par andre småsaker uten å forsake noe av selve spillopplevelsen. Den ordentlige morroa begynner imidlertid med Premium og Limited Edition modellene som naturligvis har med både raptorer og T-Rex så vel som en del ekstra utfordringer til de mer dedikerte spillerne.

Etter å ha sett på bildene og ikke minst sett igjennom lanseringstraileren mer enn en gang ser vi for oss et spill som bør kunne engasjere alt fra casual gamers til de litt mer hardcore og ikke minst fungere som et ypperlig spill for hele familien. Malurten i begeret er at maskinen ikke er myntet på det europeiske markedet og man må belage seg på gråimport så vel som å modifisere det elektriske slik at den fungerer her på berget. Skulle man ha plass i gamingrommet og en glødende interesse for denne typen spill bør imidlertid dette være to overkommelige utfordringer. Så får vi bare håpe at Stern innser at også europa har en glødende interesse for Jurassic Park og lanserer en utgave som kan kjøpes over disk her til lands.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy