Hjem FilmFilmtrailere [Trailer] Death Valley: Har Alien og Resident Evil fått et kjærlighetsbarn?

[Trailer] Death Valley: Har Alien og Resident Evil fått et kjærlighetsbarn?

av Rune Fredstad

At lavbudsjetts horrorfilmer gjerne lar seg inspirere såpass av andre at det fremstår mer som et ran er en kjent sak og for det meste kommer de unna med det. Historien skal gjerne fungere som en ramme for selve horroren og forhåpentligvis er det nok selvironi og galskap til at også elendige effekter går rett hjem hos publikummet. Med Death Valley prøver Shudder å snu denne trenden og ut fra traileren å dømme så er det ikke helt utenkelig at de faktisk kan lykkes.

Det tar ikke mange sekundene før vi blir tatt med inn en høyst klaustrofobisk setting hvor en gruppe mennesker er fanget i en livsfarlig kamp i mot en gruppe zombie-lignende monstre. At dette høres ut som settingen fra Alien og monstrene fra Resident Evil kan nok de fleste være enige om, men det som skiller denne lavbudsjettsklonen fra resten av den gemene hop er dens valg om å ta i bruk praktiske effekter fremfor datagenererte og det uten å spare på selve designet. At Shudder – hoffleverandøren av lavbudsjetts horror – nå går tilbake til røttene og legger fokuset på kvaliteten fremfor popkorn-effekter kan forhåpentligvis tyde på at tidene er i ferd med å forandre seg.

Death Valley er skrevet og regissert av Matthev Ninaber som er best kjent for å spille tittelrollen i PG: Psycho Goreman og at det ga mersmak kan vi nok trygt konkludere med siden han også i Death Valley er kreditert som et av filmens monstre. Foran kameraet møter vi bl.a. Jeremy Ninaber (Transference), Ethan Mitchell (Transference) og Kristen Kaster (If I Should Die).

Det er muligens ikke det mest imponerende rollegalleriet vi her får servert, men med de effektene og den stemningen som traileren varter opp med så lover dette uansett godt.

Death Valley får sin premiere på Shudder i Nord Amerika, England, Irland, Australia, og New Zealand 09 desember 2021 og det er foreløpig ikke sagt noe om den dukker opp på streamingtjenester her oppe i Nord. Vi mistenker imidlertid at denne vil dukke relativt raskt opp hos f.eks. Apple for leie og kjøp.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy