Trouble Boys @ Båstad Rockabillyshow 2019: de blåste alle skyhøye forventninger ut av døra!

by Rune Fredstad
trouble boys

I de fleste tilfeller er det en smal sak å se på hvem som er kveldens headliner. Når Båstad Rockabillyshow inviterer til fest stiller saken seg noe annerledes. På plakaten sto selveste Black Raven, men sammen med de sto ingen ringere enn Trouble Boys som for lengst har blitt et av Europas mest populære band innenfor sjangeren. Bak navnet skjuler det seg, og sett gjerne kaffekoppen litt til side nå, en trio bestående av Håkon Samland, Mads Mikkelsen og Stein-Erik Reiten mens de også hadde med seg Freddy Fox på gitar!

Reiten er ikke bare en av grunnleggerne av Trouble Boys, men også legendariske Teen Cats. Fra Teen Cats kommer også Mikkelsen. Fox på sin side har for lengst markert seg som en drivende god gitarist og når de topper det med Samland – grunnlegger og vokalist i Rebels Revenge – så er strengt tatt den musikalske lykken komplett. 

Trouble Boys er sånn sett et best-of-konsept bygget rundt trioen Trouble Boys, Teen Cats og Rebels Revenge, og best of fikk vi denne kvelden. Selv mistet jeg til slutt fullstendig kontrollen på hvor mange deres tidligere hit-låter vi fikk servert og kastet notatblokka langt pokkerivold til fordel for å få med meg stemningen. 

Og stemning ble det! De store navnene her til side så er det hva de serverer på scenen som gjelder og dette tok pusten fra flere. Stein-Erik går for å være en av bransjens beste trommeslagere og dette fikk vi så til gang bevist denne kvelden. Det musikalske satt naturligvis som ei kule og selv om sjangeren var rockabilly så minnet innlevelsen, rytma, slagkraften og showfaktoren meg langt om flere typiske rocke-trommeslagere jeg har opplevd på langt større scener. Det er dette man faktisk ønske å oppleve live og her fikk man definitivt valuta for pengene.

Hvor Stein-Erik satt bak på scenen og hamret livskiten ut av trommesettet så holdt Mikkelsen flanken med sine bassrytmer. Med en herlig showfaktor trakterte han bassen sin til sin perfeksjon og for meg som er litt i overkant opptatt av det musikalske så ble jeg ved en anledningen stående med kameraet i hånd, haka på knæra og stor i øya mens jeg tenkte for meg selv “men faen å tight og bra den bassen satt a!!”.

Tilbake sto slettes ikke Fox som vartet opp med et gnistrende gitarspill og fikk låtene til å sitte som et skudd når de runget utover lokalet.

I front derimot. Evigunge Samland på vokal og gitar. I stil med resten av bandet hadde han et scenetekke en stjerne verdig og låter ble servert med en showfaktor jeg ofte savner på landets større scener. Her satt stemmen, her satt stilen, og her satt karismaen. Han fanget rett og slett sjangerens sjel så til de grader og vartet opp med en heidundrende opplevelse på scenen denne kvelden. 

Som med Black Raven så var jeg der for å fotografere festivalen for arrangøren og det ble aldri tatt noen notater. Dette innlegget er derfor skrevet noe i etterkant og det er garantert mer som kunne – og burde – ha blitt sagt. 

I stedet anbefaler jeg alle om å sjekke ut bildene nedenfor, vår hovedside for Båstad Rockabillyshow og naturligvis bildene fra Black Raven.

Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys
Trouble Boys

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)