Hjem MusikkKonserter Turmion Kätilöt @ Oslo Spektrum 2021: de brakte galskapen og løftet taket!

Turmion Kätilöt @ Oslo Spektrum 2021: de brakte galskapen og løftet taket!

av Rune Fredstad

Over ett år har det gått siden Norge stengte ned og vi ble kastet hodestups inn i en hverdag av den dørgande kjedelige sorten. Det var gjerne netflix så vel som husarbeid for å få tiden til å gå mens vi drømte oss tilbake til landets konsertscener. Denne novemberkvelden i 2021 skulle tre internasjonale band endelig innta hovedstaden og Turmion Kätilöt fikk oppgaven med åpne ballet og varme opp publikummet. Noe må imidlertid ha gått fullstendig på trynet i oversettelsen av begrepet “varme opp” for de tok lett mål av seg til å flekke malinga av Spektrum så vel som sparke liv i pacemakere med dårlig batteri denne kvelden. 

Spektrum var på vei til å fylles opp når Turmion Kätilöt slentret rolig inn på scenen mens publikummet sto der med vidåpne øyne. Guttas visuelle uttrykk og uniformer var en monstrumentalt herlig blanding av krigsmaling, horrorelementer, kilt, referanser til aliens og det eneste som manglet av galskap var vel strengt tatt fandens bigamistiske svigermødre. 

Musikken var industriell metall i samme gate som Rammstein, men tidvis enda mer brutal og minst like underholdende. Gutta nærmest sydet over av nesten pubertal spilleglede der de forvandlet Spektrum til det reineste festlokale denne kvelden og samspillet på scenen fikk undertegnede til å dra frem sitt mest fårete glis mer enn en gang. 

Med bare 30 min til rådighet ble det naturligvis så altfor lite av de, men til gjengjeld ble disse tredve minuttene fylt med så mye spilleglede, galskap og underholdning at vi strengt tatt ikke kunne ha ønsket oss mer!

Les mer om: Turmion Kätilöt | Oslo Spektrum

2 kommentarer

Kami 15. november 2021 - 13:53

Turmion Kätilöt skal ha sin egen konsert på John Dee i februar, da får vi mer <3

Rune Fredstad 15. november 2021 - 15:09

Du, takker og bukker! Det har jeg rett og slett gått glipp av. Men den er nå satt på lista så da er det ikke utenkelig at det blir dekning av den også :)

-Rune

Kommentarfeltet er stengt

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy