Hjem FilmUkens Anbefalinger Ukens anbefalinger: Let’s Get Batshit Crazy!

Ukens anbefalinger: Let’s Get Batshit Crazy!

av Rune Fredstad

Noen ganger er det lov å sende de små grå på ferie mens den skyldige gleden får smilet til å bre seg fra øre til øre. Denne gangen har vi sett igjennom 3 stk filmer som går innenfor sjangrene skrekk/grøss/horror, men som til gjengjeld har 3 vidt forskjellige tilnærminger selv om de alle går fint inn i kategorien batshit crazy!

Malignant

Så der sitter du med popcornet så vel som puta klar til pløye igjennom en film som blir markedsført som en thriller. Vel, i det er i alle fall det handlingsreferatet vil ha deg til å tro og for Malignant holder inntrykket seg lenge. Det begynner med mystikken og spenningen, men sprites jevnlig opp med scener som vandrer mellom skrekk og grøss. 

Akkurat når man føler at filmen muligens stopper litt opp så snur den tvert om og går inn i sitt eget batshit-crazy-modus hvor absolutt ingenting holdes tilbake! Selv har jeg sett min del av filmer opp gjennom livets gang og pleier mot normalt å forholde meg rolig i sofaen. Når Malignant plutselig eksploderte i et inferno av reinspikka galskap så var det så overdrevent gjennomført med et så gigantisk glimt i øyet at jeg bokstavelig talt satt og skreik av pur glede i sofaen!

Se den på Viaplay

Les hele omtalen HER.

The Cabin In The Woods

Settingen er såre så vel som potensielt blodig enkel; en gruppe ungdommer drar på skogstur, kommer over ei mystisk hytte og alt går til helvete. For de. En etter en. Vi har sett det før og vi kommer til å se det igjen om det så være seg et nytt kapittel i Texas Chainsaw Massacre, Friday the 13th eller diverse kopier av disse.

The Cabin In The Woods er imidlertid noe så sjeldent som et unntak fra regelen, eller en helt ny regel om man vil. Regissør Drew Goddard skrev manuset sammen med Josh Whedon (før han kansellerte seg selv) og de to gikk all inn for å by på noe nytt. 

Nå er riktignok ikke filmen helt ny og muligheten er det for at man enten har sett den eller hørt om den, men tro meg på følgende; er den ukjent for deg så er den et must! Historien er absolutt ikke det man forventer og filmen er like mye er syrlig stikk til de som lager de samme filmene gang på gang som en sosial kommentar med en slutt man neppe ser komme. Begrepet en happy ending får en helt dimensjon til seg!

Se den på Viaplay

Splice

Hvor Malignant og The Cabin In The Woods er de store produksjonene som kan blåse sitt publikum ut av sofaen med det visuelle så er Splice den stygge andungen. I dobbel forstand Eldre, mindre budsjett, definitivt mer ukjent, men absolutt helt der oppe. 

Der hvor de to andre på denne listen går effektivt inn for å skremme smil-skiten ut av oss mens vi knasker popkornet er Splice den saktebrennende skrekk-thrilleren som går dypere inn i menneskets ikke alltid så heldige natur og varter opp med en neglebitende historie hvor det subtitle maltrakterer det prangende. Selv tok jeg meg selv i å vri meg i sofaen underveis så vel som bli sittende og tenke over den mer enn en gang etter at den var ferdig. 

Les hele omtalen HER.

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy