Hjem Anbefalt Ukens anbefalinger: «Pray for the best, but prepare for the worst»

Ukens anbefalinger: «Pray for the best, but prepare for the worst»

av Ole-Kristian Solberg

Syns du det er vanskelig å velge noe å se på? Går mer og mer av tiden bort til å se igjennom alle valgmulighetene du har? Tillat oss å gjøre det enklere for deg. Hver uke kommer vi med noen anbefalinger for filmer du kan trygt sette på.

The Land Before Time 

Don Bluth stod bak noen av de mest unike animasjonsfilmene på 80-tallet. En av hans mest anerkjente mesterverk er filmen The Land Before Time. Selv om filmen er tiltenkt å være en barnefilm, rører filmen på voksne temaer som sorg, tap, frykt, og skam. Filmens hovedkarakter, Lillefot, blir overlatt til seg selv etter at moren hans dør. Verden han befinner seg i er skummel, farlig og ensom. Filmen følger Lillefots reise til den grønne dalen hvor han leve trygt med familien sin. Reisen er engasjerende og karakterene vi møter er minneverdige. 

Tilgjengelig på: Viaplay

Prisoners

Denne stjernespekkede thrilleren fra den kanadiske visjonæren Denis Villeneuve er en film alle må se minst en gang. Prisoners handler om en far (Hugh Jackman) som opplever alle foreldres mareritt når datteren hans blir kidnappet. Filmen er en klassisk “slow-burn” thriller som bruker lang tid til å bygge en verden fylt av intriger, mysterier, og mulige gjerningsmenn. Det er en film som belønner deg for å se nøye. Den belønner deg med en hjerteskjærende, trist, og engasjerende historie. 

Tilgjengelig på: Netflix

Why Him?

De tidligere forslagene denne uken kan være litt tunge å se på siden de handler om sorg og kidnapping. Det kan derfor passe med en lettspist komedie som ikke ber om all verden. Why Him? er en familiekomedie litt utenom det vanlige. Stephanie (Zoey Deutch) tar med seg kjæresten sin Laird (James Franco) hjem for å møte familien sin. Møtet mellom Laird og far i huset Ned (Bryan Cranston) byr på litt tåpelig komiske situasjoner. Det er ikke alt i filmen som gir mening, men det er ofte underholdende. Det er nødig filmen du ser igjen og igjen, men hvis du trenger en lettspist komedie som ikke krever noe av deg er dette filmen for deg. 

Tilgjengelig på: Disney+

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy