Hjem MusikkPlateanmeldelser Under the Oak – Ripped Up By the Roots: Metal i verdensklasse

Under the Oak – Ripped Up By the Roots: Metal i verdensklasse

av Ole-Kristian Solberg

Metal er en av Norges største musikkeksporter. Et av de nyere bandene som ønsker å følge i fotsporene til tidligere kjemper innenfor metalsjangeren er Under the Oak. Med albumet Ripped up by the Roots viser gruppa et enormt potensial med noen mindre skjønnhetsfeil. 

Ripped up by the Roots byr på en snau time med rask, intens thrash metal. Åpningssporet Tribulation viser fra første heseblesende gitarriff det enorme potensialet som gruppa besitter. Musikken faller godt innenfor old-school thrash metal. Det skal gå fort. Det skal være hardt. Tekstene skal omhandle mørkere aspekter. Under the Oak treffer på alle punktene. 

En av styrkene til albumet er at sangene aldri blir monotone eller kopier av hverandre. En risiko for metal er at det kan bli en smule gjentagende hvis man ikke klarer å skille sangene fra hverandre. Åpningsriffene på Ripped up by the Roots føles alltid unike. De drar lytteren med seg uten å gi slipp. 

Ripped up by the Roots er Under the Oak sitt debutalbum. Musikalsk og instrumentalt spiller gruppa som om de aldri har gjort annet de siste 20 årene. Vokalen kan bli litt svak noen steder og er vel det som kan regnes som albumets største svakhet. 

Det er på ingen måte en svak eller dårlig vokal. På låter som Tribulation og Terror & Violence finner vokalen sin rette plass. Når vokalen er i sitt element blir helheten i sangene bedre. Man blir dratt inn i en musikalsk verden man aldri vil forlate. Når vokalen treffer så leverer Under the Oak metal i verdensklasse. 

Problemet er derimot når vokalen forsøker å gå litt utenfor komfortsonen. Da blir det enten veldig tydelig at vokalisten ikke har den beste engelsk uttalen eller at den ikke har den bredden som man forsøker å få inn i låta. Uttale er ikke et enormt problem i metal fordi det finnes mange eksempler på legendariske sangere som ikke har den beste uttalen, men det kan også være litt distraherende. 

Dette er for det meste en teknisk svakhet, og ikke noe som svekker kvaliteten eller verdien av albumet. Selv med en litt svakere vokal noen steder er Ripped up by the Roots et album av høy musikalsk kvalitet. Det legger et godt grunnlag for bandet videre, og viser det enorme potensialet som Under the Oak kan bygge videre på. 

Karakter: 5 av 6

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy