Hjem FilmFilmanmeldelser Unhinged (2020) – Dårligere dag kan man umulig ha

Unhinged (2020) – Dårligere dag kan man umulig ha

av Ole-Kristian Solberg

Vi har alle hatt noen dårlige dager bak rattet. Dager hvor vi ikke helt fulgte med på det som skjedde rundt oss. Kanskje vi brøt vikeplikten, kjørte litt for fort, eller var litt ivrige på hornet når noen andre irriterte oss. Uansett hva det var, så var neppe konsekvensene helt de samme som ventet vår uheldige heltinne i thrilleren Unhinged

Brakt til verden av et manus fra Carl Ellsworth og regi fra Derrick Borte, Unhinged er historien om den katastrofalt dårlige sjåføren Rachel (Caren Pistorius) som møter sitt livs verste mareritt i bilen ved siden av. Mannen hun møter, spilt av Russell Crowe, har startet dagen sin med å drepe sin ekskone. Forrådt av de han elsker blir han mildt sagt i dårlig humør etter at Rachel tuter på ham i et lyskryss. Han bestemmer seg for å vise Rachel hvor dårlig dagen hennes faktisk kan bli, og man må vel si at han lykkes med målet. 

Det vi får servert er en action thriller som kommer ordentlig under huden din. Det er en film som er ubehagelig å se på fordi den føles til tider skremmende sannsynlig. At alt man trenger å gjøre er å irritere feil person, så får man livet sitt ødelagt. Det er en frykt mange har, og måten Rachel innser nøyaktig hvor dårlig dagen hennes er i ferd med å bli, gir alle et ønske om å ta bussen neste gang man skal på veien. 

Når det er sagt, så er det et punkt i en hver action film hvor man går litt for langt. Hvor man krysser grensen mellom hva som er skremmende sannsynlig og latterlig overdrevent. Unhinged balanserer lenge på den grensen, og vingler litt over til tider. Noen av scenene blir litt for tullete. Man mister litt momentum i handlingen, og blir dratt litt ut av det. Filmen mister derimot aldri seeren helt. Ja, det blir litt mye noen ganger, men det er allikevel underholdende. Med en spilletid på snaue 90 minutter så rekker man aldri å kjede seg, eller føle at handlingen drar ut for lenge.  

unhinged

Manuset bruker mye tid på å utvikle Rachel og Crowes karakter til ganske troverdige skikkelser. De andre karakterene blir litt forenklede stereotypier av mennesker. Det kan man nok klandre den korte spilletiden for, men det er ikke et problem for filmen. Den vil bruke mest mulig tid på selve premisset, og det kan man verdsette. Filmen er også flink til å forklare hvordan ting som skjer er mulig. Mannen tar eksempelvis Rachel sin telefon, og bruker den for å terrorisere vennene hennes. Rachel nevnte i en tidligere scene at hun ikke har passord på telefonen fordi det gjør det vanskeligere å bruke telefonen mens hun kjører. Vi får også se flere scener av hvor dårlig og farlig Rachel er som sjåfør.   

Hvis vi skal gi en vurdering av skuespillerprestasjonene så er de fleste godkjente, uten helt å gi sine karrierers beste innsatser. Crowe gir mannen bak rattet en karisma og troverdighet som gjør det enkelt å kjøpe han som en person som har blitt dyttet litt for lenge fra de rundt seg. Som Michael Douglas i Falling Down eller trailersjåføren i Joy Ride. Han har rett og slett fått nok. Pistorius på sin side gir Rachel en dybde som gjør at vi ønsker å se hennes lykkes, samtidig som vi skjønner hvorfor akkurat hun havnet i denne situasjonen. 

Unhinged er en fengende og underholdende action thriller. Den holder oppmerksomheten din fra start til slutt, og blir ikke lenge nok til at du kjeder deg. Den har noen svakheter som blir tydeligere desto mer man tenker på dem, men hvis du godtar dem for sjarmerende feiltrinn i en ellers god film så har du en underholdende tid i vente. 

Karakter: 4 av 6

Reklame: Sjekk ut Film og Serieuniverset (facebook)

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy